"Kısa Ve…" Serisinin Sonuncu Etkinliği ‘Kısa ve Akademik’ Başlığıyla Gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü tarafından düzenlenen “Kısa Ve…” etkinlik serisinin son etkinliği olan “Kısa ve Akademik”, 28 Aralık Salı günü, yönetmen Ahmet Toğaç ve yönetmen İnan Erbil’in katılımıyla gerçekleştirildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi’nin (GSF) organize ettiği ve aralık ayı boyunca her salı günü düzenlenmiş olan ‘Kısa Ve...’ etkinliğinin sonuncusu ‘Kısa ve Akademik’ Kulak Misafiri filminin yönetmeni Ahmet Toğaç ve G.K. filminin yönetmeni İnan Erbil’in katılımıyla, Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın moderatörlüğünde, 28 Aralık Salı günü, Güzel Sanatlar Fakültesi (E Blok) TUSİ Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Yönetmen Ahmet Toğaç’ın Kulak Misafiri filminin gösterimiyle başlayan etkinlikte daha sonrasında yönetmen İnan Erbil’in G.K. filminin gösterimi yapıldı. Film gösteriminin ardından söyleşi kısmına geçildi. Keyifli geçen söyleşide hem akademik kariyer hem de film yapımı konuları ele alındı.

İnan Erbil konuşmasında, Türkiye’de çekilen filmlerin en büyük sorunun oryantalizm olduğunu vurgulayıp çoğu filmin festival beğenisi perspektifinde üretildiğini söyledi. Sinema-sektör bağlamında ise sinema ve dizi sektöründe yer almanın sektörün basmakalıp düşünme örüntülerini sinemacılara aşıladığını ve bu durumun mümkün olduğunca dışında kalmaya çalışılması gerektiğini belirtti.

Ahmet Toğaç konuşmasında, film yapımında esinlenme ve örnek almanın önemini vurguladı. “Filmde formun önemli olduğunu düşünüyorum. Kısa filmler izleyerek kısa filmler çekmeyi düşünmeliyiz. Uzun metraj izleyip kısa film çekmeye çalışmak yanlış bir matematik…” sözlerine yer verdi.

Etkinlik sonunda İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Radyo, Televizyon ve Sinema bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker tarafından Ahmet Toğaç ve İnan Erbil’e plaket takdim edildi. Etkinlik bitiminde yönetmen Ahmet Toğaç ve yönetmen İnan Erbil fakülte bahçesinde öğrencilerle bir araya geldi ve sohbet etti.

Misafirlerimize ve tüm katılımcılara çok teşekkür ederiz.

Kısa ve Akademikk