Kısa ve Yaratıcı Etkinliği Yoğun İlgiyle Gerçekleşti!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün düzenlediği etkinlik serilerinden “Kısa ve …”, bu kez Kısa ve Yaratıcı başlığı altında gerçekleşti.
Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün daha önce “Kısa ve Düşünceli”, “Kısa ve Komik”, “Kısa ve Ucuz”, “Kısa ve Akademik”, “Kısa ve Toplumsal”, “Kısa ve Teknik” ve “Kısa ve Ayrılık” başlıkları altında kısa film yönetmenlerini öğrencilerle buluşturduğu “Kısa ve …” etkinlik serisinin sekizincisi gerçekleşti. “Kısa ve Yaratıcı” başlığı ile gerçekleşen etkinliğe yönetmen Efe Subaşı konuk oldu. Yoğun ilgi gören etkinlik, İstanbul Gelişim Üniversitesi Cep Sineması’nda gerçekleştirildi.

Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın moderatörlük yaptığı etkinlikte, yönetmen Efe Subaşı kısa filmi Mesafeler’in hikâyesini anlattı. Hem yapım öncesinde hem de set anında yaşadıkları zorlukları ve bu zorluklara ne şekilde yaratıcı çözümler ürettiklerini aktaran Efe Subaşı, sinemanın yaratıcı yönünün tam da zorluklarla karşılaşıldığında ortaya çıktığını vurguladı. İlk filmiyle elde ettiği başarıları yolun en başındayken beklemediğini fakat süreç içerisinde bir şeyleri yoluna soktukça başarının da beraberinde geldiğini anlatan Subaşı, farklı kısa ve uzun metraj setlerden bildiği yaratıcı çözüm örneklerini aktardı. Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, Dr. Öğr. Üyesi Ali Kemal Çipe ve Öğr. Gör. Kerem Yükseloğlu’nun da aktarımlarıyla zenginleşen etkinlik, sinema ve oyun ilişkisi üzerine yürütülen bir tartışmanın ardından sona erdi. Öğrencilerin de aktif katılım gösterdiği etkinlik soru cevabın ardından son buldu.

Efe Subaşı’ya değerli deneyimlerini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz.

Etkinlikler Devam Edecek

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, 2023-2024 eğitim öğretim yılında Ustalar, Kısa ve…, Çarşamba Atölyeleri etkinlik serilerini sürdürüyor. Etkinlik duyuruları için Güzel Sanatlar Fakültesi resmi sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.