Kısa ve Ayrılık Etkinliği Gerçekleşti!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün Kariyer Merkezi ortaklığında düzenlediği “Kısa ve …” etkinlik serisi devam ediyor.
Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün daha önce “Kısa ve Düşünceli”, “Kısa ve Komik”, “Kısa ve Ucuz”, “Kısa ve Akademik”, “Kısa ve Toplumsal” ve “Kısa ve Teknik” başlıkları altında kısa film yönetmenlerini öğrencilerle buluşturduğu “Kısa ve …” etkinlik serisinin yedincisi gerçekleşti. “Kısa ve Ayrılık” başlığı ile gerçekleşen etkinliğe yönetmen Erinç Durlanık konuk oldu. Yoğun ilgi gören etkinlik, İstanbul Gelişim Üniversitesi Cep Sineması’nda gerçekleştirildi. Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın moderatörlük yaptığı etkinlikte, yönetmen Erinç Durlanık kısa filmi Dış Hatlar’ın hikayesini anlattı. Türler arası bir deneme olarak da ele alınan Dış Hatlar’ın deneysel tutumunu, Dogma 95 esintilerini, senaryo geliştirme süreçlerini, çekim tekniklerini ele alan Durlanık, süreçteki tüm kararları ne şekilde aldığını aktardı. POV çekim tekniğinin filmin anlatım diline katkısı üzerinde de duran Durlanık, kamerayı cinsiyetsiz bir karakter olarak yerleştirme tercihinin nasıl geliştiğini anlattı. Ödüllü bir proje olan Dış Hatlar’ın ardından yeni projeleri üzerinde çalıştığını ifade eden Durlanık, öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Moderatör Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın filmin ayrılık temasını vurgulaması üzerine, sinemada, edebiyatta ve gerçek hayatta ayrılığın nasıl algılandığına dair görüşler paylaşıldı. Keyifli geçen etkinlik, soru cevabın ardından son buldu.

Erinç Durlanık’a değerli deneyimlerini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz.

Etkinlikler Devam Edecek!

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, 2023-2024 eğitim öğretim yılında Ustalar, Kısa ve…, Çarşamba Atölyeleri etkinlik serilerini sürdürüyor. 01 Aralık 2023 tarihinde gerçekleşecek Ustalar etkinliğinin ikincisine Bülent Sağlam konuk olacak. Firnas Oditoryum’da gerçekleşecek etkinliğe tüm öğrencilerimiz davetlidir.

Etkinlik duyuruları için Güzel Sanatlar Fakültesi resmi sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.