İzmir ve Bodrum Michelin Rehberi’nin Türkiye Haritasına Dâhil Oluyor!
Gastronomi dünyasının Oscar’ı olarak nitelendirilen ünlü Fransız gastronomi rehberi “Michelin Guide” Türkiye’den yeni rotalar ekleyecek. İstanbul’dan ilk defa 2022 yılında seçim yapan Michelin Rehberi müfettişleri bu defa İzmir ve Bodrum’dan seçimler yapacak.
Gastronomi dünyasının Oscar’ı olarak nitelendirilen ünlü Fransız gastronomi rehberi “Michelin Guide” Türkiye’den yeni rotalar ekleyecek. İstanbul’dan ilk defa 2022 yılında seçim yapan Michelin Rehberi müfettişleri bu defa İzmir ve Bodrum’dan seçimler yapacak.
Uluslararası bir nitelik taşıyan Michelin Rehberi, her yıl tam otuz yedi ülkede yayımlanmakta ve bu ülkelerdeki restoranları değerlendirerek yıldız vermektedir. İstanbul’un rehbere katılmasıyla seçilen restoranlar ilk defa 2022’de açıklanmıştı. Michelin Rehberi İstanbul için beş restorana Michelin yıldızı; bir restorana Yeşil Yıldızı; on restorana da Bib Gourmand vererek toplam elli üç restorana tavsiye listesinde yer verdi.
İstanbul’un ardından şimdi de İzmir ve Bodrum’u da incelmeye alan Michelin Rehberi müfettişleri, İzmir ve Bodrum’un da Michelin’in Türkiye’deki seçkisine dâhil edildiğini duyurdu. Böylelikle Türkiye’nin ne kadar zengin ve heyecan verici bir gastronomi destinasyonu olduğu kanıtlanmış oldu. Her iki bölgenin de turistik olmasının yanı sıra; şarap rotalarından biri olan Urla’nın rehber kapsamında değerlendirilecek olması da ayrı bir heyecan yaratmaktadır.
Michelin Rehberi; tüm destinasyonlarda olduğu gibi, İzmir ve Bodrum’un da mutfak kültürünü ön plana çıkararak en iyi restoranları önerecektir. İstanbul için ikinci, İzmir ve Bodrum için ise ilk kez gerçekleşecek olan 2024 restoran seçimleri, 9 Kasım 2023 tarihinde İstanbul’da düzenlenen özel bir tören ile duyuruldu. Rehberde yer alan tüm restoranlar, Michelin Rehberi resmi internet sitesinden paylaşılacaktır.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan’ın yazısı Hotel Restaurant ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay, kısa film projesi Aç Açına ile 35. Ankara ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcılarından ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Doğan’ın “An Investigation into ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) ve Bulgaristan’daki Shumen Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından düzenlenen uluslararası karma resim sergisi, Bulgaristan’ın Nikola Marinov Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, Görme Engelliler İçin Sesli Kitap ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Elif Kurt ve Feymenur Yılmaz ÇAP yapmaya hak kazandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını mutfakta muffinler yapıp okula ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Gelişim Sanat Galerisi, Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Nuri Sezer'in sanat ve eğitim alanında 45 yılı aşkın birikimini yansıttığı "YaşArt" ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Emel Çirişoğlu, Gıda ve Tarım Sektöründe Etki Odaklı ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “Gelişime İlham Olan Kadınlar Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında, 30 Ekim 2024'te İstanbul Modern’deki Chiharu Shiota’nın “Dünyalar Arasında” ...