Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 İstanbul Sokak Lezzetleri Tadımı ve Fotoğraf Çekimi Etkinliği Gerçekleştirildi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (İGÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü ortak bir etkinliğe imza attı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (İGÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 26 Mayıs Çarşamba günü “İstanbul Sokak Lezzetleri Tadımı ve Fotoğraf Çekimi” etkinliği gerçekleştirdi. Etkinliğe Arş. Gör. Eda Çekemci, Arş. Gör. Emel Çirişoğlu, ve Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin katılım sağladı.

İç Paydaş olan iki bölümün ortak faaliyeti şeklinde düzenlenen etkinlikte Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü araştırma görevlilerinin tavsiyesiyle önce İstanbul’un çeşitli sokak yiyecek ve içeceklerinden tadımlandı. Ardından Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Araştırma Görevlisi Eda Çekemci, sokak lezzetlerinin fotoğraflarının çekilmesi konusunda teknik bilgiler aktardı.

Etkinlik kapsamında 1876 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmeye devam eden Tarihi Vefa Bozacısı ziyaret edildi. Boza tadımı yapıldı. Ardından salep, turşu suyu, şalgam suyu, limonata, taze sıkılmış portakal suyu, çay ve kahve gibi sokak içecekleri deneyimlendi. Yüz yüze eğitime geçişle birlikte öğrencilerle tekrarının yapılması planlanan etkinlikte keyifli anlar yaşandı.

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim elemanı Çekemci, fotoğraf çekimi için temel bilgileri anlattı. Yiyecek ve içeceklerin fotoğraflaması yapılırken dikkat edilmesi gerekenler, açı, ışık, odaklama vs. ile ilişkili bilgileri Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğretim elemanlarına aktardı. Fotoğraf çekimleri yapılırken oldukça keyifli anlar yaşandı. Fotoğraflaması yapılan sokak lezzetlerinin tadım kontrolleri yapıldı, lezzetli bir etkinlik gerçekleştirildi.


Haberler

Tüm Haberler