İstanbul Gelişim Üniversitesi Tanıtım Günlerinde İç Mimarlık ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri Aday Öğrencilerle Buluşuyor

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İç Mimarlık ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri Aday İstanbul Gelişim Üniversitesi Tanıtım Günleri’nde aday öğrencilerle buluşarak İç Mimarlık ile ilgili merak edilen soruları yanıtlıyor.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Tercih ve Tanıtım Günleri 29 Temmuz 2021’de İstanbul Gelişim Üniversitesi Hangar’da ve tüm çevrim içi platformlarda başladı. Tercih ve Tanıtım Günlerinde üniversitemiz hakkında tüm merak edilenler, İGÜ’lü olmanın avantajları ve fakülte ve bölümlerimiz ile ilgili detaylı bilgi alınabilmektedir. Adaylarımızın tercih ve tanıtım İç Mimarlık ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri standımızda bizlere sıklıkta sorduğu sorulardan bazıları şu şekildedir:

İç Mimarlık ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümlerinde hangi dersleri göreceğiz?

İç Mimarlık ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri olarak lisans eğitiminin başından itibaren yoğun sanat eğitimi dersleri ile iç mimarlık mesleği için gerekli olan sanatsal beceri ve bakış açısının edinimini sağlanmaktadır. Daha sonrasında ise uygulamalı ve teorik derslerimiz ile mesleki anlamda ihtiyaçlarını karşılayacak yeterli kazanımların elde edilmesi sağlanmaktadır. Detaylı ders programımıza ve içeriklerine buradan ulaşabilirsiniz.

İç Mimarlık ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümlerinden mezun olduktan sonra çalışma imkânları nelerdir?

İç Mimarlık ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü mezunları; dört yıllık eğitim içerisinde iki yaz stajını tamamladıktan sonra, mobilya tasarımından, Fuar, vitrin, stant, sahne ve stüdyo dekorları gibi daha hızlı sonuçlandırılan projelere, konuttan otel gibi çok farklı fonksiyonları bir arada bulunduran kompleks yapıların, tasarlanması, projelendirilmesi ve hayata geçirilmesi süreçlerinde görev alabilirler. Kendi kurdukları tasarım ofislerinde, özel şirketlerin iç mimari tasarım uygulama ve koordinasyon ekiplerinde ve devlet kurumlarındaki proje ekiplerinde çalışabilmektedirler. Lisans eğitimleri sonrasında eğitim hayatlarına devam ederek akademik kariyerini de tercih edebilirler.

İç Mimarlık ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümlerinde okumak için çizim yeteneği şart mı?

Bölümümüzde öğrencilerimizin meslek hayatları için gerekli bu anlatım dilini, lisans eğitimleri başladıktan sonra edinebilmeleri için gereken eğitimi birinci sınıftan itibaren yoğun uygulamalı müfredatımız ile kazanmalarına olanak sağlanmaktadır. Akreditasyon süreci ile de müfredatımız, günümüz şartlarına da uygum sağlayarak, bilgisayar destekli çizim programlarına da hâkim olarak, meslek hayatları için gerekli tüm çizim yöntemlerini kullanabilen donanımlı birer iç mimar olmalarını sağlayacak şekilde düzenlenmiştir dolayısıyla İç Mimarlık Bölümü için çizim yeteneği bir engel değildir.

İç Mimarlık ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümlerinden mezun olunca diplomam yurt dışında geçerli olacak mı?

Güzel Sanatlar Fakültesi’nin her bölümünün olduğu gibi İç Mimarlık Bölümü AQAS tarafında uygun görülmüş uluslararası akreditasyon sertifikasına sahiptir bu sayede diplomanız uluslararası geçerliliğe sahip olacaktır.  Almanya’da 2002’de kurulan ve Avrupa Kalite Güvencesi Birliği üyesi olan AQAS, Dünya genelinde 5000’den fazla programın değerlendirmesini yapmış bir kuruluştur. 90’dan fazla Alman üniversitesinin üyesi olduğu eğitim programlarının akreditasyonunu gerçekleştirmiştir. Verdiği akreditasyon, akredite edilen programın Avrupa standartları ve ilkelerine uygun olduğunu belgelemektedir.

İç Mimarlık/ İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü İGÜ Tercih ve Tanıtım Günleri’nde 20 Ağustos’a kadar merak edilen soruları cevaplamaya devam ediyor.