Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi kapılarını liseli öğrencilere açıyor!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), 15-16 Mayıs 2024 tarihlerinde liseli öğrencilere özel bir tanıtım etkinliği düzenliyor. Sanat ve tasarım dünyasına adım atmak isteyen gençler için eşsiz bir fırsat sunan bu etkinlik, çeşitli sergiler, atölye çalışmaları ve söyleşilerle dolu dolu geçecek.
Oldukça farklı etapları olan etkinliğin detayları aşağıdaki gibidir.

Sanat Dolu Keşif: QR Kodlu Sergi

Etkinlik boyunca üniversite genelinde yerleştirilen QR kodları aracılığıyla öğrenciler dijital sanat eserlerine erişim sağlayacaklar. QR kodları tarandığında, duvarlardan koridorlara, bahçeden kütüphaneye kadar her bölümde sürpriz sanat eserleriyle karşılaşacaklar. Bu sayede, sadece sanatı görmekle kalmayacak, aynı zamanda sanatın çeşitli yönlerini keşfedecekler. Her QR kodu tarandığında sanat eserinin yaratıcısı ve tasarım süreci hakkında bilgi edinme fırsatı da sunulacak.

Geleceğin Yaratıcıları: Öğrenci Projeleri Sergisi

İletişim ve Tasarımı Bölümü öğrencilerinin bir yıl boyunca ürettikleri projeler, "Geleceğin Yaratıcıları: Öğrenci Projeleri Sergisi'nde" bir araya getirilecek. Fotoğrafçılık, grafik tasarım, film yapımı gibi çeşitli alanlardaki çalışmaların sergileneceği etkinlikte, ziyaretçiler öğrencilerin yaratıcılığını ve becerilerini yakından gözlemleyerek bölümün potansiyelini keşfetme fırsatı bulacaklar.

Sinema Sektörüne Yolculuk: Ekipman Deneyim Alanı

Arş. Gör. Okan Kırbacı tarafından düzenlenen bu etkinlikte, Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde yer alan sinema ekipmanları öğrencilere tanıtılacak. Ziyaretçi öğrenciler, ekipmanları inceleyip deneyimleyerek sinema sektörüne dair pratik bilgiler edinecekler.

"Genç Fotoğraf Sanatçılarının Gözünden..." Fotoğraf Sergisi

Dr. Öğr. Üyesi Ali Kemal Çipe'nin Fotoğraf I ve Fotoğraf II dersleri kapsamında öğrencilerden gelen final projelerinden oluşan bu sergide, 20'den fazla fotoğraf yer alacak. Genç fotoğraf sanatçılarının bakış açısını yansıtan eserler, ziyaretçileri sanat dolu bir yolculuğa çıkaracak.

Genç Sinemacıların Perdesi: Ödüllü İGÜ'lülerin Sanatına Yolculuk!

Ödüllü filmlerin gösteriminin yapılacağı bu etkinlikte, genç sinemacıların başarıları kutlanacak. İGÜ Cep Sineması'nda gerçekleştirilecek gösterimlerde, öğrenciler sinema dünyasındaki yeteneklerini sergileyecekler.

Tasarımın Renkli Dünyası: İç Mimariyle Tanışın-Öğrenci Projeleri Sergisi

İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İngilizce) bölümlerinin tasarım stüdyolarında üretilen projeler, "Tasarımın Renkli Dünyası" sergisinde ziyaretçilere sunulacak. Mobilya ve aydınlatma tasarımlarının da yer alacağı bu sergi, tasarım dünyasına ilgi duyan gençlere ilham verecek.

Kampüs Hikayeleri: Öğrenci Yolculukları ve İlham Veren Deneyimler

İGÜ'lü öğrencilerin üniversite ve fakülte bölümlerini tanıtıcı söyleşilerle, liseli öğrencilere kampüs yaşamı ve akademik programlar hakkında bilgi verecekler. Bu söyleşiler, öğrencilerin üniversite deneyimlerini ve ilham veren hikayelerini paylaşmaları için bir platform olacak.

Atölye Çalışmaları ve Uygulamalı Deneyimler

Etkinlik boyunca düzenlenecek atölye çalışmaları, öğrencilere yaratıcı yeteneklerini geliştirme fırsatı sunacak. "Yaşadıklarımı Yazsam Film Olur!", "Gökyüzünden Bakış: Drone Teknolojileri Atölyesi", "Sinema Kahramanın Yolculuğu: Kendi Hikâyenin Kahramanı Ol!" gibi atölyelerde öğrenciler, senaryo yazımı, drone kullanımı ve hikaye anlatımı gibi konularda deneyim kazanacaklar.

Hayal Gücünün Sınırlarını Keşfet: Kolaj Sanatıyla Yaratıcı İfade Atölyesi

Dergi resimleri, fotoğraf, kumaş ve benzeri malzemelerle kolaj çalışmaları yapılacak olan bu sanat atölyesinde, öğrenciler yaratıcı ifade biçimlerini keşfedecekler.

Derslere Katılım ve Kampüs Deneyimi

"Bir Günlüğüne İGÜ'lü Ol!" etkinliği kapsamında, öğrenciler halihazırda yürütülen derslere katılarak üniversite yaşamını deneyimleyecekler. Grafik Tasarımı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, İletişim ve Tasarımı ve Radyo, Televizyon ve Sinema bölümlerindeki derslere katılım sağlanabilecek.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi'nin düzenlediği bu kapsamlı etkinlik, liseli öğrencilerin sanat ve tasarım dünyasını keşfetmeleri için mükemmel bir fırsat sunuyor. Tüm liseli öğrenciler, bu yaratıcı keşif yolculuğuna katılmaya davetlidir.