İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Akademik Kurul Toplantısı, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp’in başkanlığında, akademik ve idari personelinin katılımlarıyla gerçekleşti.
2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Akademik Kurul Toplantısı, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Aslı Albayrak, Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Metin Kuş, İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İngilizce) Bölümlerinin Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Funda Ürük, İletişim ve Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nagihan Çakar Bikiç, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker’in ve tüm öğretim elemanlarının katılımı ile 15 Şubat 2022 tarihinde saat 11:00’de Güzel Sanatlar Fakültesi TUSİ Konferans Salonu’nda yapıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp, öncelikli olarak fakültenin yeni yerleşkesine taşınmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek sözlerine başladı. Yeni dönemde derslerin işlenişi hakkında bilgilendirme ve hatırlatmalar yapan Aydınalp, bahar döneminin tüm akademik personel ile öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ederek sözlerine devam etti. Ardından İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin güncel verilerini içeren sunumuna geçti.

Yok

Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp gerçekleştirdiği sunumunda; bölümlerin öğrenci sayıları, fakülte kadrosuna katılan yeni akademik personelin tanıtımı, bölümlere yatay geçiş/dikey geçiş ile gelen öğrenci sayıları, misafir öğrenciler, öğretim elemanlarının bilimsel yayın sayıları, sosyal sorumluluk projeleri, bölümlerin gerçekleştirdiği workshop ve söyleşiler, TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali, öğretim elemanları tarafından yapılan sergiler, öğrenci sergileri, Güzel Sanatlar Fakültesi sanal kampüs turu, bölümlere ilişkin çekilen tanıtım filmleri, eğitim kalitesini yükseltmek adına öğretim elemanlarına yönelik verilen eğitimler, liseler ile yapılan işbirliği ve kış okulu eğitimi, Güzel Sanatlar Fakültesi Aylık E-Bülteni, öğrenci el kitabı ve öğrenci oryantasyon el kitabı, Güzel Sanatlar Fakültesi web sitesi, fakülteye ait sosyal medya hesapları, ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi ve planlanan yarışmalar gibi konu başlıklarından söz etti.

Sunumunun ardından, güzel sanatların daha çok sergileriyle öne çıkan bir alan olmasına rağmen akademik personelimizin yaptığı bilimsel çalışmalar ile projelerin çok nitelikli ve başarılı olmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Aydınalp, fakülteye ait verilerin olumlu yöndeki artışından dolayı tüm akademik personele teşekkür etti.

Toplantı, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp’in bahar dönemi ile ilgili dilek ve temennilerini sunmasının ardından son buldu.