Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümlerinin Önlük Giydirme Töreni Gerçekleştirildi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) bünyesindeki Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerinin birinci sınıf öğrencilerinin toplu önlük giydirme töreni gerçekleştirildi.

Bu sene ilki gerçekleştirilen önlük giydirme törenine, üniversitemiz bünyesinde yer alan Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile İngilizce Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü birinci sınıf öğrencileri katılım sağladı.

Tören, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümleri Koordinatörü Doç. Dr. Serdar Çöp’ün konuşması ile açıldı. Çöp, konuşmasında üç bölümün nasıl kurulduğu, gastronominin Türkiye’deki durumu ve İngilizce bölümünün Türk Mutfağını tanıtmak için ne kadar önemli olduğu gibi konu başlıklarından bahsetti.

Doç. Dr. Serdar Çöp’ün konuşmasının ardından önce Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslı Albayrak konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı. Konuşmanın bitiminde öğrencilerin adı tek tek okunarak üniformalarını giymeleri için sahneye davet edildi. Üniformalarını giyen öğrenciler ile bölüm hocaları sahnede fotoğraf çektirdi.

Önlük Töreni 1

Tören akışı, GSF Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslı Albayrak’ın ardından UBF Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nevruz Berna Tatlısu ile İngilizce Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sema Aydın’ın konuşmalarını yaparak bölüm öğrencilerine üniformalarının giydirilmesi şeklinde ilerledi.

Üç bölümdeki bütün öğrenciler de üniformalarını giydikten sonra, Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslı Albayrak öğrencilere Aşçılık Andı’nı okutmak üzere tekrar kürsüye çıktı. Albayrak’ın ardından öğrenciler tekrar ederek aşçılık andını okudular. Andın ardından son olarak sahnede toplu şekilde bütün hocalar ile birlikte öğrenciler hatıra fotoğrafı çekildi. Fotoğraf çekimi bittikten sonra Koordinatör Doç. Dr. Serdar Çöp törene katılan öğrenciler arasından ortalaması en yüksek olan öğrenciye MYK Gastro Arena’da Profesyonel Aşçılık Eğitimi’ni hediye etti.

Önlük Töreni 2

Aşçılık Andı’ndan sonra öğrencilerin tanışıp sosyalleşmesi için bölüm öğrencilerimiz tarafından hazırlanan ikramlıkların sunulması ve müzik kulübünün sahne almasının ardından etkinlik son buldu.

Törene katılan ve törende emeği geçen tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz!


Haberler

Tüm Haberler