ILT Sektör Buluşmaları ‘İletişim ve Tasarım Mecrasında Teknolojinin Etkileri’ Başlıklı Online Seminer Gerçekleşti

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İletişim ve Tasarımı Bölümü sektör buluşmaları kapsamında düzenlenen ‘İletişim ve Tasarım Mecrasında Teknolojinin Etkileri’ Başlıklı’ online seminer tamamlandı.
İletişim ve Tasarımı Bölümü pandemi sürecinde Sektör Buluşmaları kapsamındaki etkinliklerine online olarak devam etmektedir.

Son olarak düzenlenen teknolojinin iletişim ve tasarım mecraları üzerindeki etkileri temalı online seminer Ayvansaray Üniversitesi Çİzgifilm ve Animasyon Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Dolunay tarafından 16 Ocak 2021 tarihinde Zoom platformu üzerinden gerçekleştirilmiştir. Teknoloji ve tasarım ilişkisi üzerine çalışmaları olan Dolunay seminerde teknolojinin geçmişten bu yana nasıl bir süreç izlediği, iletişimimizi nasıl etkilediği üzerine öğrencilerimize güncel ve detaylı bilgiler sunmuştur. Dolunay’a göre Endüstri 1.0’dan Endüstri 4.0’a kadar geldiğimiz bu süreçte siber sistemler, nesnelerin interneti gibi olguların da eklenmesi, sosyal medya mecralarının kullanım oranının artması ve bunula birlikte satış ve pazarlama dinamiklerini değişmiş olması tasarım süreçlerini de etkilemiştir ve bazı beklentiler ortaya çıkmıştır. Bu beklentiler üzerine şuanda iletişim ve tasarımı öğrencilerini neler yapabileceği ve nasıl kendilerini hazırlamaları gerektiği üzerinde durmuştur.

Ahmet Dolunay ayrıca seminerde teknolojinin kazanımlarına de değinmiştir. Yapay zekânın devreye girmeye başladığına ve hangi alanlarda değişimlerin olduğuna, bu durumun pozitife çevrilebileceğini öğrencilerimize aktarmıştır. Öğrencilerimizin de kafasındaki soru işaretlerinden biri işsizlik üzerine olurken Dolunay bu yapay zekâ sistemlerinin de insansız çalışamayacağından ve bu durumda yine insan gücüne ihtiyaç duyulacağından bahsetmiştir.

İletişim ve Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Melis Boyacı da seminerle ilgili görüşünü dile getirdi

Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İletişim ve Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Melis Boyacı’da seminer ile ilgili düşüncelerini  “Ayvansaray üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ahmet Dolunay'ın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz sektör buluşmalarında Ahmet Dolunay teknolojinin tasarıma etkileri üzerinde bir sunum gerçekleştirmiştir. Beraberinde söyleşide öğrencilerimizin yapay zekânın konuşulduğu günümüz dünyasında tasarıma nasıl bakabilecekleri; tasarımın yeri ve geleceği üzerinde düşünmeye ve bunlara cevap verilmeye çalışılmıştır.  Ahmet hocamıza öğrencilerimize ve bizlere verdiği değerli bilgiler için teşekkür ediyoruz.” şeklinde ifade etmiştir.