İletişim ve Tasarımı Bölümü Yeni Dönemde Öğrencilerini Bekliyor

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İletişim ve Tasarımı Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Melis BOYACI 2021-2022 eğitim-öğretim dönemi için tercih yapacak öğrencilere bölümle ilgili bilgiler verdi.
Son zamanlarda teknolojinin ve teknoloji ile gelen iletişimin artması ile birlikte İletişim ve Tasarımı Bölümleri de popüler bölümler arasında yerini almaya başlamıştır. İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGU) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF)  İletişim ve Tasarımı Bölümü medya, teknoloji, tasarım gibi çeşitli disiplinleri bünyesinde barındıran teorik ve uygulama derslerinin iç içe olduğu bir müfredat ile öğrencilerine eğitim vermektedir.

Bölümümüzde öğretimin yanı sıra;  estetik duygusu gelişmiş, sorumluluk sahibi, güncel gelişmeleri takip eden duyarlı öğrenciler yetiştirmek amaçlanmaktadır. Teknolojiyi ve estetiği hazırlayacağı ürünün ya da projenin amacına uygun harmanlayabilen ve başarılı sonuçlar ortaya koyan tasarımcılar yetiştirmek hedeflenmektedir. Ayrıca iletişim alanında liderlik edecek, sektöre yön verecek, çalıştığı kurum ya da kuruluşa vizyonuyla da katkı sağlayacak nesiller yetiştirmek de bölümün hedefleri arasında yer almaktadır.

İletişim ve Tasarımı Bölümü mezunları neler yapabilir?

Teknolojinin hızla ilerlediği ve yaşamın her alanında varlığını hissettirdiği günümüzde, teknoloji ve estetiğin bir araya geldiği iletişim tasarımı mezunları için kamu ve özel sektörde oldukça geniş iş imkânları vardır. Bölüm mezunları masaüstü yayıncılık yapan “gazete, dergi ve yayınevleri”; dijital yayıncılık yapan “tasarım ajansları”, “oyun platformları”, “televizyonlar”, “sinema sektörü” gibi mecralarda ve tüm kamu kurumlarının dijital medya departmanlarında kariyer imkânlarına sahip olmaktadırlar.

İletişim ve Tasarımı Bölümü’nü kimler tercih etmeli?

Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde bulunan İletişim ve Tasarımı Bölümü Yükseköğretim Kurumları Sınavı –YKS- sözel puanı ile alım yapmaktadır. Yeteneği olup olmamasına bakılmaksızın tasarıma ilgisi olan, iletişim yeteneğine güvenen ve kreatif düşünceler üretmekten keyif alan herkes bu alanı tercih edip başarıya ulaşabilir.

İletişim ve Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Melis BOYACI tercih yapacak öğrencilere bölümle ilgili bilgiler verdi:

"İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim ve Tasarımı Bölümü olarak her sene kendimizi güncellemeye ve geliştirmeye önem veriyoruz. Avrupa kriterlerine uygun ve Uluslararası akreditasyon kuruluşu olan AQAS (Agency for Quality Assurance) akrediteli müfredatımız ile öğrencilerimize kaliteli bir eğitim vermekteyiz. Yeni nesil iletişim araçlarını kullanabilen geleceğin tasarımcılarını yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Öğrencilerimizin sürekli yenilenen gelişmeleri takip edebilmesi için sektörden alanında uzman kişileri davet ederek “Sektör Buluşmaları” ve “Atölye Çalışmaları” adı altında çeşitli seminerler ve atölyeler düzenliyoruz.

2021-22 Eğitim-Öğretim Dönemi için tüm aday öğrencilerimize şimdiden başarılar dilerim. Yeni dönemde birlikte olmak dileğiyle…"