İletişim ve Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi ve Yönetmen Ahmet Bikiç ile öğrencileri Black Magic Summer Yaz Eğitimine katıldı

29-30 Haziran 2022 tarihlerinde iki gün süreyle gerçekleştirilen Blackmagic Summer Yaz Eğitimine Öğr. Gör. Ahmet Bikiç ve öğrencileri Polat Bakırtaş, Hande Pala, Furkan Yazgeç, Batıkan Karabacak katılım sağladı. Eğitimde “Canlı Prodüksiyon Kameraları”, “Dijital Film Yapımı”, “DaVinci Resolve Ortak Çalışma” gibi birçok dalda atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Eğitim boyunca öğrencilere teorik olarak bilgi verilmesinin yanı sıra kameraları kullanma imkânı da verildi. Böylelikle öğrenciler teorik bilgilerini pratik yaparak pekiştireme ve kendilerini geliştirme fırsatı buldular.

Katıldıkları eğitimlerle ve atölye çalışmaları ile ilgili olarak Öğr. Gör. Ahmet Bikiç görüşlerini şu şekilde dile getirdi:

“Üniversite eğitiminde öğrenciler için teorik bilgiler çok önemli olsa da teorik bilginin yanında sektör ile tanışmaları, sektör içinde bulunarak ortamı, öncü isimleri ve alet ekipmanları tanımları çok büyük önem taşımaktadır. Öğrencilerimizin mezun olurken mesleğin her yönünü tanıması gerekmektedir. Öğrencilerimiz okullarından mezun olduktan sonra, bizlerin gelecekteki meslektaşları olacaklar. Bu sebeple kariyer yolculukları boyunca öğrencilerimizi desteklemek gerektiğini düşünüyorum ve her zaman bu doğrultuda hareket ediyorum.

Bu noktada tecrübenin en önemli gerekliliklerden biri olduğunu söylemek mümkündür. Bizim sektörümüzde bulunan önde gelen firmalar ile yapılacak olan bu tarz atölyeler ve eğitimler sayesinde öğrencilerimiz tecrübe kazanma imkânı bulmaktadır. Ayrıca yine bu tarz etkinlikler sadece tecrübe kazandırma açısından değil aynı zamanda öğrencilerin sektörü yakından tanıma ve hazırlıklarını bu yönde yapmaları noktasında da önemlidir.

Akademisyenlerin en önemli görevlerinden biri öğrencileri desteklemek ve gelecek yaşantıları için öğrencileri eğitim aldıkları meslekle ilgili donanımlı hale getirmektir. Bizler de akademisyen olarak öğrencilerimizi desteklemek ve onlar için en iyi imkânları sunabilmek adına elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Şu an gerçekleştirdiğimiz ikili görüşmelerle birlikte yeni eğitim dönemi içinde sektör buluşmalarını yoğunlaştırmayı planlıyoruz.”

Öğr. Gör. Ahmet Bikiç’e değerli görüşleri için teşekkür ediyoruz. Ayrıca öğrencilerimizi de tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.