İletişim ve Tasarımı Bölümü Öğrencisi Rahnaz Sönmez ile Röportaj Gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İletişim ve Tasarımı Bölümü 4.sınıf öğrencisi Rahnaz Sönmez ile röportaj gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nin (GSF) 28 Temmuz 2021'de başlayan tercih ve tanıtım günlerinde öğrenciler üniversiteyi 20 Ağustos 2021'e kadar ziyaret edebilecek. Tercih ve tanırım günlerinde görevli olan İletişim ve Tasarımı Bölümü 4.sınıf öğrencisi Rahnaz Sönmez ile röportaj gerçekleştirildi.

1-Merhaba Rahnaz. Tanıtım günlerinde yer alman için bölüm öğretim elemanlarının sana teklif sunması konusunda ne düşünüyorsun? Böyle sorumluluk gerektiren bir görevde yer almak isteme nedenini öğrenebilir miyiz?

Böyle bir etkinlikte yer almamı sağlayan hocalarıma öncelikle teşekkür ediyorum. Sayelerinde biz tercih tanıtım ekibi olarak okulumuzu bölümlerimizi, birbirimizi daha yakından tanıma ve  sosyalleşme fırsatı bulduk. Ekip içinde yer almak isteme sebebim de aslında tam olarak buydu.

2- Bu süreç içerisindeki deneyimlerini paylaşabilir misin?
Gün içerisinde onlarca öğrenci adayı ve veli karşılıyoruz bu onlarca farklı bakış açısı demek. Bilgilendirirken bilgileniyoruz, en güzeli de tatlı telaşlarına şahit oluyoruz. Bölüm hakkında sohbetler ediyoruz fikirler paylaşıyoruz. Adaylar doğrusunun ne olduğunu öğrenirken bizler de aslında eksik yaptığımız yerleri dolduruyoruz. Yeni insanlar bizler için yeni olanaklar sağlayan en güzel deneyim diyebilirim.

3- Bölümün ve üniversitemiz senin için ne ifade ediyor?
İletişim ve Tasarım bölümü 4. sınıf öğrencisi olarak diyebilirim ki bölüm konusunda yaptığım en doğru tercih olabilir. Hocalarımızın ilgisi ve okulumuzun bizlere sağladığı imkânlar sayesinde kaliteli bir 3 sene geçirdim. Bölümü tercih etmeyi düşünen dijital tasarıma ve üretmeye meraklı medyayı yakından takip eden ve bu alanda gelişmek isteyen öğrencilerimizi de İGÜ Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim ve Tasarımı bölümümüze bekliyoruz. Bu arada hem sınıfta hem de ekip içerisinde desteğini esirgemeyen Gülben Alkan arkadaşıma da teşekkürlerimi sunuyorum.

4- Tercih edecek adaylarımıza en önemli tavsiyeleriniz ne olurdu?
Okul okumak benim için kılavuz veya kitap okumak gibi  dış görünüşüne bakıp arada bir göz atıp kenara atılan kitabın kattığı bilgiyle, cümlelerin altını çizip edinilen bilgiyi harmanlayıp kullanabilmenin kattığı bilgi aynı değil maalesef. Yani burada en büyük iş okuyucuya kalıyor, nasıl okuyacağınız sizin tercihiniz.  Her türlü imkânları kullanmalı her etkinliğe katılmalı hocalar ve arkadaş çevresiyle her daim iletişimde kalmalı en önemlisi merak etmekten ve sormaktan korkmamalı. Aday öğrencilerimize eğitim öğretim hayatlarında başarılar diliyorum.

Değerli öğrencimiz Rahnaz’a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Başarılarının devamını dileriz.