İletişim ve Tasarımı Bölümü Öğrencisi Hande Pala ile Röportaj Gerçekleştirildi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İletişim ve Tasarımı Bölümü 3. sınıf öğrencisi Hande Pala ile röportaj gerçekleştirildi.
1. Merhaba Hande. Bölümümüzde başarılı ve aktif öğrencilerimizden birisin bu nedenle öncelikle seni tebrik ederiz. Bize kendinden kısaca bahsedebilir misin?

Merhaba, ilk olarak çok teşekkür etmek istiyorum. Ben Hande Pala, İstanbul Gelişim Üniversitesi İletişim Tasarım Bölümü 3. Sınıf öğrencisiyim. Ailem ile birlikte İstanbul'da yaşıyorum, 2 tane çok sevimli köpeğim ve 1 adet muhabbet kuşum var. Onlarla birlikte eğlenceli ve yoğun geçen bir hayatım var.

2. Neden İletişim ve Tasarımı Bölümü'nü tercih ettin?

Küçüklüğümden beri hep filmlerin, dizilerin jeneriklerinde kendi ismimi hayal ederdim, kamera arkasında olup set ortamını görmek isterdim ve bir yandan da bir şeyler çizip üretmeye çok meraklıydım. O yüzden yoğun araştırmalarımın sonucu İletişim Tasarım Bölümü ile karşılaştım ve hemen karar verip tercihimi yaptım; adeta bölüm benim için biçilmiş bir kaftandı. Verdiğim karardan son derece memnunum, geleceğimizin bölümü ve mesleği diyebilirim.

3. Neden İletişim ve Tasarımı Bölümü için İstanbul Gelişim Üniversitesi’ni tercih ettin?

Gelişim Üniversitesi'ni seçmemdeki en önemli faktörlerden biri yurt dışı stajı ve Erasmus imkanının olmasıydı. Aynı zamanda akademik kadrosunda deneyimli ve çok başarılı eğitimcilerinin olması İstanbul Gelişim Üniversitesi’ni seçmemde diğer önemli faktörlerden biri oldu.

4. Bölüm ve üniversitemiz senin için ne ifade ediyor?

Üniversitemiz benim için okul ikinci eviniz derler ya, tam olarak öyle… Arkadaşlarım olsun, okulumuzun ortamı olsun, değerli hocalarımız olsun hepsi o kadar samimi ve sıcakkanlı ki okulda kendinizi hiçbir konuya yabancı hissetmiyorsunuz. Bölümümüzde bir o kadar eğlenceli ve eğitici, çok aktif bir bölüm. Okuluma derslerime koşarak geliyorum diyebilirim.

5. Mezun olduğunda hangi alanlarda çalışmayı hedefliyorsun? Planların neler?

Bölümümü başarı ile bitirdikten sonraki ilk hedefim sinema TV alanı üzerine yüksek lisans yapmak olacak. Ayrıca aklımda bir kısa film projesi de var umarım en kısa sürede onu da gerçekleştireceğim. Meslek hayatıma iyi bir yönetmen olarak başlamak istiyorum. Kendinden emin, disiplinli, başarılı, güçlü bir kadın yönetmen olmayı hedefliyorum.

6. Tercih edecek adaylarımıza en önemli tavsiyelerin ne olurdu?

İstanbul Gelişim Üniversitesi gerek akademik kadrosu, gerek yurt dışı eğitimi olsun, biz öğrenciler için aklınıza gelebilecek en iyi olanakları sağlıyor. İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde İletişim ve Tasarım Bölümü okuduğum için çok şanslı hissediyorum. Tercih edecek arkadaşlarım şimdiden çok şanslılar, "Gelişim ile Gelecek onların elinde".

Değerli öğrencimiz Hande’ye teşekkürlerimizi sunuyoruz. Başarılarının devamını dileriz.