İletişim ve Tasarımı Bölümü Dijital Tanıtım Video Çekimleri Tamamlandı

İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim ve Tasarımı Bölümü 2021-22 Eğitim-Öğretim dönemi için hazırlanan tanıtım video çekimleri tamamlandı.
Teknolojileri tasarım ile buluşturarak; belirlenen hedefe uygun ürün ortaya koyabilen, dünyayı takip eden, iletişim, dijital medya ve reklam alanlarında sürdürülebilir ve interaktif tasarımlar üretebilen tasarımcılar yetiştirmeyi amaçlayan İletişim ve Tasarım Bölümü bu amaçlarını öğrenciler aracılığıyla nerede, nasıl ve ne şekilde gerçekleştirdiklerine dair herkesi bilgilendiren video içerikleri hazırladı.

Gönüllü öğrencilerden oluşan bir grup öğrenci ile üniversitenin ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nin çeşitli mekânlarında çekimler gerçekleştirilmiştir. Organizasyonu İletişim ve Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Çağlayan HERGÜL üstlenirken; çekimlerde çekim sorumlusu olarak Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Arş. Gör. Okan KIRBACI ile Arş. Gör. Eda ÇEKEMCİ ve bölüm sorumlusu olarak İletişim ve Tasarımı Bölümü da Arş. Gör. Büşra KAMACIOĞLU yer almıştır. Çekimlerin tamamı üniversitenin bünyesindeki Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerden oluşan çekim ekibi tarafından yapılmıştır.

İletişim ve Tasarımı Bölümü öğrencilerinden Enes Dalgıç, Melike Söalp, Melek Gülşen, İrem Dede ve Gülben Alkan’ın bulunduğu tanıtım grubu tasarımlarını yaparken çalışmalarının büyük bir kısmını gerçekleştirdikleri bilgisayar laboratuvarları, sektörden uzman kişilerle tanıştıkları konferans salonu, ders dışı zamanlarda vakit geçirdikleri fakülte bahçesi gibi çeşitli alanları tanıtarak üniversitenin ve bölümün sunduğu imkânlardan bahsetmişlerdir. Amaç, aktif olarak zamanlarını geçirdikleri alanları göstererek dışardan bu bölüme gelmek isteyen tüm adayların aklındaki “neler yapıyoruz?”, “neler öğreniyoruz?” ve "mezun olunca ne yapacağız?" gibi soru işaretlerini gidermek olmuştur.

Video çekimlerinde yer alan İletişim ve Tasarımı Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Gülben ALKAN düşüncelerini şu şekilde aktardı:

"Çekim günü heyecanlı ve telaşlı bir gündü. Uzun zaman sonra evden okula gidiyor olmak değişik duygular içerisinde bırakmıştı beni. Salonda çekim yapılırken oldukça heyecanlıydım. Neyse ki ekip anlayışlı ve sabırlıydı, o nedenle birkaç tekrar almamda sıkıntı olmadı. Enerjilerimiz uyuştuğu için anlaşmakta zorlanmadık."

Alkan heyecanını ve deneyimlerini anlattığı cümlelerine devam etti:

“Dış çekim için fakültenin bahçesinde bir kaç sahne çekildi o esnada eğlenceli dakikalar yaşandı ve oldukça keyifliydi. Yaklaşık 2 sene sonra ve bu pandemi dönemi içerisinde okulda arkadaşlarımız ile buluşmak çok farklı bir duyguydu. Uzun süredir görüşemediğimiz arkadaşlarımızla bu çekim vesilesiyle de görüşmüş olduk diyebiliriz. Çekim bittiğinde teşekkürlerimizi sunup evlerimize ayrıldık. Ben ayrıca bu tanıtım videosunda bizimde yer almamızı sağlayan hocalarımıza ve çekim ekibine teşekkür ediyorum.”

İletişim ve Tasarımı Bölümü 2. Sınıf öğrencilerinden Enes DALGIÇ da düşüncelerini ve deneyimlerini paylaştı:

“Ayrı kaldığım 13 ay aradan sonra okulumun kapısından girdiğim o an o havayı ne kadar çok özlediğimi fark ettim. Birkaç saat de olsa fakültede geçirdiğimiz vakit çok değerliydi benim için. Bahçede her zaman arkadaşlarımla oturduğum çardakta Büşra hocam ve arkadaşlarımla oturup ile eski günleri andık. Bir süre bomboş kalan eski sınıflarımı gezdikten sonra fark ettim. Her şey insan ile güzel. Çekimler sırasında çok eğlendik. Hem içerde hem de dış çekimlerde arkadaşlarımla, hocalarımla kahkaha eşliğinde geçti. Harika görüntüler çıkacağına hiç şüphem yok. Eylül ayını dört gözle bekliyorum.”

İletişim ve Tasarımı Bölümü olarak bizler de öğrencilerimize ve çekim ekibine teşekkür ederiz.