İGÜ’den “Garip Bülbül Neşet Ertaş” Film Setine!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü (RTS) öğrencilerinden Melike Kenet ve Onur Karakuş, Garip Bülbül Neşet Ertaş film setinde çalışma fırsatı yakaladı.
Yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak ve Berker Berki’nin üstlendiği Garip Bülbül Neşet Ertaş filmi, Haziran sonunda sete çıkmış; iki aylık süreçte İstanbul, Ankara ve Kırşehir’de çekimler gerçekleştirilmişti. İki aylık süreçteki çekimlerde RTS öğrencileri de yer aldı. Çekim süreci boyunca birçok farklı konuda sektöre ilişkin deneyimler elde eden öğrenciler, çekimlerin sonunda başarılı bir filmde yer almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Sette yapım asistanı olarak görev alan dördüncü sınıf öğrencisi Melike Kenet ve backstage fotoğrafçısı olarak görev alan üçüncü sınıf öğrencisi Onur Karakuş sektördeki deneyimlerini paylaştı.

İyi Bir Ekip Olmak Önemli

İyi bir ekip olmanın önemi üzerinde duran Kenet, sette yer aldığı ve tecrübeli isimlerle çalışma fırsatı bulduğu için memnun olduğunu belirtti. Sektördeki ilk deneyimi olduğunun altını çizen Kenet, “Burada çok güzel tecrübeler edindim. Film seti başlamadan önce, ön hazırlık sürecinde ofise gidip toplantılara katıldım. İşlerin nasıl ilerlediğine dair gözlemde bulundum. Sete çıkmadan önce uzun çalışma saatleri, gece çalışma temposu, şehir dışına çıkacak olmamız hep gözümü korkutmuştu fakat işin içine girdiğimde bu korkunun gereksiz olduğunu anladım” sözleriyle sektöre başarılı bir şekilde adapte olduğunu belirtti. Ders almış olduğu öğretim üyeleri ve İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin katkıları sayesinde sektördeki ilk adımlarının daha sağlam olduğunu söyleyen Kenet, “Bu iki aylık süreçte her ekibi inceleme fırsatı buldum. Şu an içinde bulunduğum ekipten memnunum” diyerek ekip olmanın ve uyumlu bir biçimde çalışmanın önemine vurgu yaptı.

Yaptığınız İşten Keyif Almalısınız

Çocukluğundan beri fotoğrafçılığa yönelik tutkuya sahip olduğunu belirten Karakuş, gelecekte başarılı bir görüntü yönetmeni olmayı hedeflediğini söyledi. Sektöre büyük ve güzel bir projeyle adım atmanın önemini vurgulayarak edindiği deneyimin mesleğe ilişkin birçok yeni şey öğrenmesinde öncülük ettiğini vurguladı. “Çektiğim fotoğraflar afişlerde, dekorlarda vs. kullanılmak üzere basılıyor veya bazıları filmden kare olarak basına dağıtılıyor. Anı yakalamak çok önemli, bir kareyi bir daha yakalama fırsatım olmadığı için sürekli tetikteyim. Sürekli setin içinde bulunmak, oyuncuları takip etmek, set çalışanlarıyla iletişimde olmak ve konumlanacağım noktayı doğru seçmek çok önemli” şeklinde görüşlerini belirten Karakuş, uzun çalışma saatleri, yoğun tempo, zorlu alanlarda çalışma koşulları gibi sebeplere rağmen işini severek yaptığının altını çizdi.

Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.