İGÜ Yaz Uzay Okulu Kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Kemal Çipe “Gelecek Şimdi: Sinema ile Geleceğe Işınlanma” Başlıklı Eğitim Gerçekleştirdi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Kemal Çipe, 09.07.2021 tarihinde Gelecek Şimdi: Sinema ile Geleceğe Işınlanma başlıklı bir eğitim gerçekleştirdi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) tarafından düzenlenen ve her yıl farklı içeriklerle hazırlanması planlanan “Yaz Uzay Okulu”, farklı bilim alanında oluşturulan ders içerikleri ile 5-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi. İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Kemal Çipe, 9 Temmuz tarihinde “Gelecek Şimdi: Sinema ile Geleceğe Işınlanma” başlıklı bir eğitim verdi.

Lise öğrencilerine yönelik düzenlenen ve katılımın ücretsiz olduğu Yaz Uzay Okulu’nda eğitimler çevrimiçi gerçekleştirildi. “Gelecek Şimdi: Sinema ile Geleceğe Işınlanma” başlıklı eğitimde, ilk filmlerden günümüze, sinemada uzay ve uzay teknolojisinin yolculuğunu kronolojik bir akışla sunan Dr. Öğr. Üyesi Kemal Çipe eğitimle ilgili aşağıdaki sözlere yer verdi:

“İstanbul Gelişim Üniversitesi Yaz Uzay Okulu programıyla hala lise öğrencisi olan ve önümüzdeki dönemlerin üniversite adayları ile sinema ve uzay üzerine bir ders yaparak buluşma fırsatı yakaladık. Dersimizin adı Gelecek Şimdi: Sinemayla Geleceğe Işınlanma. Sinema filmlerinin aynı zamanda dönemlerinin belge filmleri olduğu gerçeğiyle filmleri uzay teması üzerinden inceledik. Bu zevkli ve aynı zamanda ilginç dersin içeriğinde sinema tarihinin ilk filmlerinden başlayarak Ay’a seyahat, Metropolis, Süperman, Uzay Yolu, Yıldız Savaşları, Avatar, Yerçekimi, Yıldızlararası, Marslı gibi birçok filmi uzay ve bilimkurgu öğeleri üzerinden inceledik. Filmlerin çekildiği dönem itibari ile geçmişten günümüze bakış açışı ile günümüzden geleceğe bakış açışını filmler vasıtası ile gözlemledik. Gençlerimizin uzaya ve geleceğe bakış açışını da aynı zamanda değerlendirmiş olduk.”

Yoğun katılımın olduğu eğitim, öğrencilerle etkileşimli olacak şekilde canlı yayınlandı. Lise öğrencilerinin hem üniversiteyi hem eğitimler özelinde bölüm ve alanları tanımalarını da sağlayan Yaz Uzay Okulu programı 14 Temmuz’da sona erdi.

Programa ve içeriğe dair detaylı bilgi için tıklayınız.