İGÜ GSF Tasarım Fest’21 Kapsamında Düzenlenen ‘Dijitalizm Temalı İllüstrasyon Yarışması’ Sonuçlandı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) TasarımFest21’ kapsamında düzenlenen ‘Dijitalizm Temalı İllüstrasyon Yarışması’ sonuçlandı. Yarışma ‘Dijitalizm: Sanat ve Tasarım Alanlarında Evrim’ teması ekseninde lise ve önlisans/lisans öğrencilerinin katılımına açıktı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) TasarımFest21kapsamında düzenlenen Dijitalizm Temalı İllüstrasyon Yarışması’ sonuçlandı. Yarışma Dijitalizm: Sanat ve Tasarım Alanlarında Evrimteması ekseninde lise ve önlisans/lisans öğrencilerinin katılımına açıktı. İçinde bulunduğumuz küresel salgın sürecinin, sanat ve tasarım alanlarındaki dijital yansımalarının göstergesi olmayı amaçlayan yarışmaya ilgi oldukça yüksekti. 20 Nisan 2021 tarihine kadar ilgili adrese çalışmalarını gönderen katılımcılar illüstrasyon çalışmaları ile yarışmaya katılım sağladılar.

Bu yılki tasarım festivalinin, pandemi sebebiyle online olarak gerçekleştirilmesi fikrine paralel olarak Dijitalizm: Sanat ve Tasarım alanlarında dijital evrim” sloganıyla yola çıkan festival, hızla gelişen ve değişen teknolojinin yarattığı yeni dijital çağ kavramını sorgulatırken, güzel sanatlar alanlarının; teknoloji, sanat ve tasarım ilişkileri üçlemesini ele almakta. Bu bağlamda Güzel Sanatlar Fakültesinin Tasarım Festivali kapsamında düzenlemiş olduğu ve Dijitalizmkavramıyla şekillenen illüstrasyon yarışması, içinde bulunduğumuz süreci getirileri ve götürüleri ile yansıtmayı hedeflemektedir.

Prof. Dr. Güzin Sükran Ilıcak Aydınalp, Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu, Doç. Dr. Aysun Cançat, Doç. Dr. Metin Kuş, Doç. Dr. Erol Yıldır, Dr. Öğretim Üyesi Nuri Sezer, Dr. Öğretim Üyesi Zerrin Funda Ürük, Dr. Öğretim Üyesi Yaprak Özel, Dr. Öğretim Üyesi Melis Boyacı, Öğr. Gör. Tarık Babayiğit, Öğr. Gör. Nihal Ekici Demir, Öğr. Gör. İrem Fulya Özkan ve Öğr. Gör. Belgin İpekin jüri üyeliğini yaptığı ‘Dijitalizm Temalı İllüstrasyon Yarışması’, konuyla ilgilenen geniş bir katılımcı kitlesine erişti. Lise ve önlisans/lisans kategorilerinden ayrı ayrı birinci, ikinci ve üçüncülük ödüllerinin yanı sıra iki farklı kategoriden de üçer adet mansiyon ödülü 28 Nisan 2021 tarihinde etkinlik web sayfasında duyurularak sahiplerini buldu.

Tüm değerlendirmelerin 6 haneli rumuzlar ile yapıldığı yarışmada, lise kategorisinden birincilik ödülü Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencisi Sare Onura, ikincilik ödülü Antalya Anadolu Lisesi öğrencisi Deniz Yıldıza, üçüncülük ödülü Düzce Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Setenay Azra Borana verilirken, mansiyon ödülleri FMV Ayazağa Işık Fen Lisesi öğrencisi Kaya Yüzseven, Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Zeren Demir ve Vuslat Yaren Mertoğluna verildi. Önlisans/lisans kategorisinde ise birincilik ödülü İnönü Üniversitesi öğrencisi Şümeyra Aka, ikincilik ödülü Erciyes Üniversitesi öğrencisi Dilek Yiyene ve İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencisi Ayberk Can Mavuya verilirken, mansiyon ödülleri Anadolu Üniversitesi öğrencisi Melis Sarı, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğrencisi Mehmet Akif Özdal ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencisi Mert Bağçiçeke verildi. Hem lise hem önlisans/lisans kategorisinde dereceye giren ilk üç öğrenci Wacom marka grafik çizim tableti kazanırken mansiyon ödülü alan öğrenciler de profesyonel çizim seti kazandı.

Dereceye giren ve çalışmaları sergilenmeye hak kazanan katılımcılarımız için Artsteps: İGÜ Sanal Galerisiplatformu üzerinden düzenlenen ‘İGÜ GSF TasarımFest21Dijitalizm Temalı İllüstrasyon Yarışması Sergisi5 Mayıs 2021 tarihinden itibaren online ziyaretlere açık olacak.