İGÜ GSF Katkısıyla Büyük Taarruz Kısa Film Festivali Gerçekleşti!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İletişim ve Tasarımı Bölümü öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Ahmet Bikiç'in festival direktörlüğünü üstlendiği 2. Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. Festivalde İletişim ve Tasarımı Bölümü öğrencimiz Kaan Başhamamcı da görev aldı.
Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, Afyonkarahisar Valiliği'nin ev sahipliğinde düzenlenerek sinema dünyasının dikkatini çekti. Festival kapsamında, 122 farklı ülkeden gelen 2 bin 876 kısa film gösterildi. Bu büyük etkinlik, sinemaseverlere dünya çapında farklı kültürleri ve sanatsal anlatıları bir araya getirme fırsatı sundu.

Festivalin ödül töreninde, katılımcılar arasından seçilen en başarılı kısa filmlere ödüller sunuldu. Birinci olan filme 15 bin lira ödül verilirken, ikinci sırayı alan film 10 bin lira ile ödüllendirildi. Üçüncü sıradaki film ise 5 bin lira değerinde ödüle layık görüldü. Ayrıca, festivalin "Büyük Taarruz Özel Ödülü" de kazananını buldu. Bu özel ödül, öne çıkan bir yapıma verilerek sanatın ve sinemanın özel bir katkısını kutlamayı amaçladı. Festivalde birincilik ödülünü yönetmenliğini Turan Haste'nin yaptığı "Rutubet" filmi, ikinciliği Abdurrahim Karabulut ile Mahsun Celayir'in eseri olan "Dıstan", üçüncülüğü ise Emre Sefer'in "Babamın Öldüğü Gün" filmi kazandı. Büyük Taarruz Özel Ödülü’ne de Ahmet Toklu'nun "Harman" eseri layık görüldü. Dereceye girenlere plaket ve para ödüllerini Vali Yiğitbaşı takdim etti.

Bu yıl festivaldeki film içeriklerinin 29 Ekim, 15 Temmuz ve Gazze'yle ilgili olduğunu aktaran Ahmet Bikiç, "Önümüzdeki yıl festivalimizi daha da büyütmeyi ve geniş kitlelere ulaştırmayı istiyoruz. Daha fazla film temasıyla da gençlere ve Afyonkarahisar halkına hitap etmeyi hedefliyoruz." dedi.

Öğr. Gör. Ahmet Bikiç’i ve öğrencimiz Kaan Başhamamcı’yı tebrik ederiz.