İGÜ GSF 1. Uluslararası Dicle Belgesel ve Kısa Film Festivali'ne Öncülük Ediyor!

18-20 Aralık 2023 tarihleri arasında, Diyarbakır'da düzenlenen 1. Uluslararası Dicle Belgesel ve Kısa Film Festivali, İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi'nin etkileyici katkılarıyla başladı.
1. Dicle Uluslararası Kısa Film Festivali, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sinema Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle gerçekleşiyor. İGÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp, festival komitesinde aktif bir rol alırken, İletişim ve Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Ahmet Bikiç ise festival direktörlüğünü üstlenerek organizasyona liderlik ediyor.

Festival, Sinema Araştırmacıları Kültür ve Sanat Derneği (SAD) tarafından düzenlenmiş olup, akademi ve sanat dünyasından önemli isimleri bir araya getirerek belgesel ve kısa film alanında nitelikli bir rekabet ortamı sunmayı amaçlıyor. İstanbul Gelişim Üniversitesi, 1. Uluslararası Dicle Belgesel ve Kısa Film Festivali'nde paydaş olarak yer alarak kültür ve sanatın gelişimine katkı sağlıyor.

Festival kapsamında, İGÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arda Öztürkcan, Kurumsal İletişim ve Tanıtım Daire Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bülent Değirmenci ve Festival Direktörü Öğr. Gör. Ahmet Bikiç gibi üst düzey üniversite temsilcileri etkinliklere katılım sağlıyor. Bu sayede, İstanbul Gelişim Üniversitesi, sadece festivalin düzenlenmesine destek vermekle kalmayıp, aynı zamanda etkinliklere üst düzey katılım göstererek festivalin başarılı geçmesine önemli bir katkı sağlıyor.

Sineakademi Derneği tarafından düzenlenen festivalin kurucu üyeleri arasında yer alan İGÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp ve Festival Direktörü Ahmet Bikiç, Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden gelen akademisyenlerle bir araya gelerek sinema sanatının önemini vurguluyorlar. Dernek, sinema alanında duyarlı projelerin geliştirilmesini destekleyerek, toplumsal farkındalık oluşturmayı ve ülkenin kültür sanat ortamına katkı sunmayı amaçlıyor.

Uluslararası Dicle Belgesel ve Kısa Film Festivali'nin onur kurulunda, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, İçişleri Bakanı Baş Danışmanı Prof. Dr. Ergün Yolcu ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin gibi önemli isimler bulunuyor. Festival, sinemaseverlere Mezopotamya'nın kalbi Diyarbakır'da unutulmaz bir kültür ve sanat deneyimi sunmayı hedefliyor.