İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Gastronomi Bölümleri'nin koordinasyonuyla Gastronomi Şenliği düzenlendi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Gastronomi Bölümleri'nin koordinasyonuyla Gastronomi Şenliği düzenlendi.
GSF Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslı ALBAYRAK’ın öncülüğünde UBF Gastronomi ve Mutfak Sanatları (TR-İNG) MYO Aşçılık, Pastacılık ve Ekmekçilik Bölümleri'nin çalışmalarıyla düzenlenen Gastronomi Şenliği bu yıl ilk kez düzenlendi.
15 Mayıs’ta gerçekleşen şenlikte, akademi ve sektör öncüleriyle GastroTalks söyleşileri, yiyecek ve içecek ikramlarının gerçekleştiği panayır alanı, DJ eşliğinde müzik ve sektörde öncü firmaların öğrencilerle etkileşim sağladığı kariyer alanıyla şenlik havasını kampüse taşımıştır.
Etkinlik, İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Genel Sekreteri ve Gastronomi Bölümleri koordinatörü Doç. Dr. Serdar Egeli’nin açılış konuşmasını yapmasıyla başladı. Ardından açılış konuşmalarını yapmak üzere İGÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, İGÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli ve Onur konuğumuz Şef Mehmet Yalçınkaya kürsüye davet edildi. Açılış konuşmalarının ardından Bando takımı eşlik etti.
Gösterinin sonunda 1. oturum için konuşmacılar yerlerini aldı. I. Oturumda Firmaların başarı hikâyelerini konuşmak üzere Ekol Food, Koza Gıda, Öztiryakiler, Karaköy Güllüoğulları Baklavaları firmalarından Nadir Güllü gibi isimler misafir oldu.
II. oturumda ise şeflerin başarı hikâyelerini Sheraton Levent, Swissotel Bosphorus, Bigchefs, Hilton Otel gibi otel ve restoran şeflerinden dinledik.
Soru cevapların ardından etkinliğe katılan firmaların yemek sunumları ve kariyer görüşmeleriyle şenliğimiz devam etti. Ardından İGÜ Gastronomi mutfaklarında hazırlanan yemek sunumları katılımcılara servis edildi. Toplamda 85.000 ürün şenlikte misafirlere ikram edildi.
Ön lisans ve lisans öğrenim düzeyinde kurumumuzda eğitim görmekte olan yaklaşık 1300 Gastronomi, Aşçılık ve Pastacılık bölüm öğrencileri başta olmak üzere kurumumuz dışında ise lise, ön lisans ve lisans düzeyinde eğitim görmekte olan öğrencilere de kapılarını açan şenlik, katılımcılara kendini keşfetme, alanlarına yönelik farkındalık oluşturma, sektör öncüleriyle tanışma ve hoş vakit geçirme imkânı sundu. Bu alanda öğrenim gören lise öğrencilerinin de lisans öğrencilerini ve sektör öncülerini tanımalarına olanak sağladı.
DJ eşliğinde keyifli vakitlerle sonlanan etkinliğimizde tüm emeği geçen firmalara, hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunarız.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan’ın yazısı Hotel Restaurant ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay, kısa film projesi Aç Açına ile 35. Ankara ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcılarından ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Doğan’ın “An Investigation into ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) ve Bulgaristan’daki Shumen Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından düzenlenen uluslararası karma resim sergisi, Bulgaristan’ın Nikola Marinov Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, Görme Engelliler İçin Sesli Kitap ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Elif Kurt ve Feymenur Yılmaz ÇAP yapmaya hak kazandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını mutfakta muffinler yapıp okula ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Gelişim Sanat Galerisi, Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Nuri Sezer'in sanat ve eğitim alanında 45 yılı aşkın birikimini yansıttığı "YaşArt" ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Emel Çirişoğlu, Gıda ve Tarım Sektöründe Etki Odaklı ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “Gelişime İlham Olan Kadınlar Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında, 30 Ekim 2024'te İstanbul Modern’deki Chiharu Shiota’nın “Dünyalar Arasında” ...