İGÜ Desteğiyle 1. Dicle Uluslararası Kısa Film Festivali Gerçekleşti!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp’in festival komitesinde yer aldığı, İletişim ve Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Ahmet Bikiç’in festival direktörlüğünü üstlendiği 1. Dicle Uluslararası Kısa Film Festivali gerçekleşti.
Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sinema Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle gerçekleşen 1. Dicle Uluslararası Kısa Film Festivali, 18-20 Aralık 2023 tarihleri arasında sinemaseverleri ağırladı.

Türkiye'nin kültür ve sanat kenti Diyarbakır'ı dünyanın ve ülkemizin seçkin sinema eserleriyle buluşturan 1. Uluslararası Dicle Belgesel ve Kısa Film Festivali'nin kapanış ve ödül töreni gerçekleştirildi. Sinema Araştırmacıları Kültür ve Sanat Derneği’nin öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen, Diyarbakır Valiliği, Dicle Üniversitesi Rektörlüğü, İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörlüğü, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sinema Genel Müdürlüğü, Endüstriyel Girişim Platformu ve Medya Arketip'in iş birliğiyle düzenlenen 1. Uluslararası Dicle Belgesel ve Kısa Film Festivali'ne 428 belgesel ve kısa filmin katılımı sağlandı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arda Öztürkcan, 7 aylık bir çalışma sürecinin ardından 428 film başvurusunu değerlendirdiklerini belirterek, "3 günlük festivalimiz ödül töreniyle kapanmış olacak. İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin özel ödülü ve Dicle Üniversitesi'nin özel ödülüyle toplamda 6 ödül olmak üzere yönetmenlerimizi ödüllendirdik." dedi ve festivale olan yoğun katılımı vurguladı. Öztürkcan, festivalin başarısının devamını dileyerek, İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin sürdürülebilir kalkınma amaçları doğrultusunda hareket ettiğini ifade etti.

Festivalin direktörü Ahmet Bikiç ise, birçok festivalde daha önce görev aldığını ancak 1. Uluslararası Dicle Belgesel ve Kısa Film Festivali'nin kendisi için heyecan verici olduğunu söyledi. Festivalin güzel bir hazırlık sürecinden geçtiğini ve izleyicilerin olumlu tepkiler aldığını belirten Bikiç, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi'nin destekleriyle festivalin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini vurguladı.