İç ve Dış Paydaşlar Ortaklığında Bir Yeni Etkinlik!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından desteklenen 9. Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali bünyesinde, “En iyi oyuncular arasında kadın aday olmaması çok ilginç.." isimli tartışma etkinliği gerçekleştirildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından desteklenen 9. Uluslararası Uşak Kısa Film Festivalinin, 13-17 Aralık tarihleri arasında Uşak’ta, 19-21 Aralık günlerinde İstanbul’da olmak üzere 13-21 Aralık 2022 tarihlerinde gerçekleştiği biliniyor. Büyük bir özveri ve özenli bir çalışmayla hazırlanan program, iki şehirde de yoğun ilgi ile tamamlanmıştı. Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın yönetim kurulunda yer aldığı festivalde, yoğun program ve yaşanan aksilikler nedeniyle ertelenen "En iyi oyuncular arasında kadın aday olmaması çok ilginç..." isimli tartışma etkinliği 28 Nisan tarihinde gerçekleştirildi.

İç ve Dış Paydaşlarla Bir Arada!

"En iyi oyuncular arasında kadın aday olmaması çok ilginç.." etkinliği, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü dış paydaşı apart Sanat Derneği ve UFF İstanbul ekibini oluşturan bölüm iç paydaşı İGÜ GSF öğrencilerinin  katkılarıyla gerçekleştirildi. Zeynep Merve Uygun’un moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte, oyuncu, yönetmen ve yazar Görkem Yeltan, senarist ve yönetmen İffet Eren Danışman Boz, ses tasarımcısı ve besteci Mine Pakel, oyuncu ve yazar Nurdan Albamya İnce ve yapımcı Umut Eğitimci konuşmacı olarak yer aldı.

Postane Beyoğlu’nda, oldukça verimli ve son derece öğretici bir şekilde gerçekleşen etkinlik, yine İGÜ GSF Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri tarafından çekimlerle belgelendi. Daha önce festivalin üç gün süren İstanbul’daki programında, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü ile İletişim ve Tasarımı Bölümü öğrencileri gönüllü olarak festival ekibine dâhil olmuş ve bir festivalin gerçekleştirilme süreçlerini deneyimlemişlerdi. Üç gün süren festival çekimlerinde, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri fakülteye ait ekipmanlarla çalışmıştı. Hem fakültenin hem de öğrencilerin desteğini her fırsatta dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, etkinliğin oldukça verimli ve keyifli geçtiğini, etkinlik sonrasında da öğrencilerle beraber keyifli saatler geçirdiklerini aktardı. Online veya hibrit olmayan klasik üniversite ortamını ne kadar özlediklerini bir kez daha bu vesileyle hatırladıklarını ifade eden Doğan, öğrencilere, apart Sanat Derneği'nin değerli üyelerine, UFF'nin tüm emekçilerine ve Güzel Sanatlar Fakültesi dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp'e teşekkürlerini iletti.