Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı öğrencilerinin yaz okulu final jüri heyecanı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Yaz Okulu final jürileri ile yoğun ve tempolu bir dönemi geride bıraktı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünün; Tasarım Stüdyosu V, Tasarım Stüdyosu IV ve Mezuniyet Projesi derslerinin Yaz Okulu final jürileri başarıyla gerçekleştirildi. Bu süreç, öğrencilerin hem akademik hem de profesyonel gelişimlerine önemli katkılarda bulundu. Derslerin yürütücülüğünü üstlenen Öğr. Gör. Büşra Babacan, Öğr. Gör. Selcan Nurcan Keskin Urmak ve Öğr. Gör. Serenay İnceoğlu gerçekleştirilen yaz okulu final proje sunumlarında jüri üyesi olarak görev aldı. Sunumlar, yaratıcı çözümler ve yenilikçi tasarım yaklaşımlarıyla dikkat çekti. Öğrenciler, projeleri ile hem tasarım becerilerini hem de kavramsal düşünme yetilerini sergileme fırsatı buldu.

Jüri değerlendirme süreci, öğrencilerin yaratıcı düşünme, teknik yetkinlikler ve konsept geliştirme yeteneklerini kapsamlı bir şekilde ortaya koyarak, gelecekteki mesleki yaşamlarına dair önemli ipuçları sundu. Projeler, yalnızca estetik değil, aynı zamanda fonksiyonellik açısından da değerlendirildi. Öğrenciler, projelerini savunurken hem tasarım felsefelerini hem de pratik uygulamalarını etkili bir şekilde ifade ettiler. Bu süreç, öğrencilerin projelerine dair öz güvenlerini artırırken, jüri üyelerinin geri bildirimleri ile de kendilerini daha da geliştirme fırsatı buldular.
Jüri süreci, öğrenciler için hem heyecanlı hem de öğretici bir deneyim oldu. Projelerini sunarken zaman zaman stres yaşayan öğrenciler, jüri üyelerinin samimi ve yapıcı yaklaşımları sayesinde rahatladıklarını belirttiler. Kimi öğrenciler, bu deneyimin profesyonel yaşamlarına önemli bir hazırlık niteliği taşıdığını ifade ederken, bazıları ise kendilerini geliştirme fırsatı buldukları için mutlu olduklarını dile getirdi.