İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İngilizce) Bölümü’nde Aday Öğrencileri Neler Bekliyor?

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İngilizce) Bölümü’nü tercih edecek aday öğrencilere bölümün amacı, kariyer olanakları, bölümün vadettikleri gibi bilgiler verilmiştir.
Bölümün Amacı

• İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü; dört yıllık lisans eğitiminde, yaşam boyu öğrenmenin ilk adımı olarak, iç mekân ve çevresinin tasarımı, planlama alanlarında olası problemleri ve farklı düzenlemelerini, yenilikçi, özgün, sürdürülebilir yeni fikirler geliştirebilen, iç mimari ve insan-çevre ilişkisi konularında uzmanlaşmış iç mimarlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Bölümün Hedefi

• İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü mezunları; edindikleri sosyal ve kültürel donanımlar sayesinde ulusal ve uluslararası, iç ve dış (kamu özel sektör ve gönüllü kuruluşlar) paydaşlar ile disiplinler arası çalışarak, en küçük birim olan konuttan en karmaşık birim olan hastane projelerinin iç mekân ve çevresel bağlamından tasarım ve uygulama aşamasına kadar görev alabilir. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nün temel hedefi; iç mekân ve çevresel alan tasarımı konularında toplumsal yaşamı da göz önünde bulundurularak planlayabilen, maliyet hesaplarını, iş planını çıkartabilen ve şantiyesini yönetebilen donanımlı mezunlar yetiştirmektir.

Kariyer Olanakları

• İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü mezunları; ikinci ve üçüncü yılın sonunda, yaz stajlarını yapmaya başladıkları dönemde ilk kariyer yolu ile karşılaşırlar. Mezun oldukları zamanda ise, kendi kurduğu veya sektördeki mimarlık ve iç mimarlık tasarım ofislerinde, inşaat ekiplerinde ve özel veya devlet kurumlarını kapsayan geniş yelpazede çalışma imkânına sahiptirler. Tamamladıkları bölümleri ile ilgili alanlarda akademik kariyer yapabilirler.

Neden Bu Bölümde Okumalı? İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Adaylara Neler Vadediyor?

• İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin dört yıllık lisans programları arasında yer alan “İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İngilizce) Bölümü”, mimarlık ve diğer uzmanlık alanları ile ortak çalışma içerisinde gerek iç ve dış mekân kurgusu, gerekse mobilya tasarım ve konstrüksiyonlarına kadar uzanan, bir yapıya dair tüm detayları kapsayan bir anlayış ile uluslararası standartlarda eğitim vermektedir.
  • Ayrıca fakültemizde öğrencilerimize değişim programları ile yurt içinde ve yurt dışında farklı tecrübeler yaşama fırsatı da sunulmaktadır.
  • Başarılı öğrenciler, Farabi, Mevlana, Erasmus gibi ulusal ve uluslararası değişim programları ile bir yarıyıl veya daha uzun süreli olarak yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelerde öğrenimlerinin bir bölümünü tamamlayabilmektedir.
  • Eğitim dilinin İngilizce olması, derslerin %100 İngilizce işlenmesi sebebiyle İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İngilizce) bölümü öğrencilerinin küresel dünya dili olan İngilizceyi aktif bir şekilde kullanabilmesi ve mezuniyet sonrası tüm dünyada mesleki deneyimini geliştirebilmesi gibi fırsatlar da sunulmaktadır.