Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İngilizce) bölümü öğrencisi Betül Kulaç ile röportaj gerçekleştirdik!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İngilizce) Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Betül Kulaç ile öğrencilik hayatı ve gelecek planları üzerine konuştuk.
1. Merhaba Betül, röportaj teklifini kabul ettiğin için teşekkürler. Öncelikle seni biraz tanıyabilir miyiz? Bize biraz kendinden bahseder misin?

Merhaba ben Betül kulaç 22 yaşındayım. İstanbul Gelişim Üniversitesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İngilizce) Bölümü 3. Sınıf öğrencisiyim. İstanbul Beylikdüzü’nde ikamet ediyorum.

2. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İngilizce) Bölümü’nü tercih etmendeki sebep neydi?

Eğitim hayatım boyunca lise ve ortaokul dönemlerimde her zaman öznel tasarıma ilgi duydum. Bu ilgimi sanatsal aktivitelerle hep geliştirmeye çalıştım. Ve daha sonra bunu meslek hayatımda da yapmak istediğime karar verip bununla alakalı mesleklere yönelmeye başladım. Bu sürecimde, iç mimarlığın alanlarına yoğunlaşarak istediğim öznel tasarımı en iyi şekilde bu meslek dalında yapabileceğime karar verdim. Ayrıca dünya çapında çalışmalar yapmak istediğim içinde dil olanağını kullanıp İngilizce olarak bölümümü tercih ettim.

3. Kendi çalışmalarınız sırasında, tasarımlarından ilham aldığın bir iç mimar/mimar var mı? Bize kısaca sebeplerini anlatabilir misin?

Tasarımlarımda her zaman farklı insanların farklı yönlerini kullanmaya çalıştım. Çünkü kendi yolumu bulmaya çalıştığım bu sürecimde, her türlü tasarımı projelerime uygulamaya çalışıp en doğrusunu ve bana uygununu bu şekilde bulma yoluna girdim. Modern ve geleneksel tasarım ilkesini çalışmalarımın büyük bir kısmında kullandığımı fark ettiğimde, Albert Hadley tasarımlarına odaklandım. Çünkü hem işlevsellik hem ihtişamı bir arada kullanma yeteneği ile ön plana çıkan bir iç mimardı.

4. Son olarak, gelecek planlarında nasıl bir kariyer var? Bu bölümü tercih etmek isteyenlere önerilerin nelerdir?

Kariyer planımın büyük bir kısmını bahsettiğim üzere, öznel tasarımlarımı insanlara sunmak ve dünya çapında bunu yapmak istemem oluşturuyor. Bu bölümü İngilizce seçmemin büyük bir nedeni aslında tam olarak bu. İşlevselliği ve aynı zamanda estetiği en doğru şekilde kullanıp bunun üzerinde ilerlemek istiyorum. Bu bölüm hakkında önerebileceğim en büyük şey; her zaman yeniliğe açık, araştırmacı ve de estetiğe işlevsellik kadar önem verilebilmesi olur

Öğrencimiz Betül Kulaç’a bu keyifli röportaj için teşekkür eder, kariyerinde başarılar dileriz.