İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Tarafından “Mağaza Tasarımında Kurumsal Kimlik Ögeleri ve Tasarım Süreci” Adlı Söyleşi Gerçekleşti!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü tarafından Tasarım ve Mekân Söyleşileri kapsamında düzenlenen “Mağaza Tasarımında Kurumsal Kimlik Ögeleri ve Tasarım Süreci” adlı söyleşi, öğrencilerin yoğun katılımı ile 18.03.2024 tarihinde, K Blok Firnas Oditoryumu’nda gerçekleşti.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü tarafından Tasarım ve Mekân Söyleşileri kapsamında düzenlenen “Mağaza Tasarımında Kurumsal Kimlik Ögeleri ve Tasarım Süreci” adlı söyleşi öğrencilerin yoğun katılımı ile 18.03.2024 Pazartesi günü, 14.00 - 16.00 saatleri arasında, K Blok Firnas Oditoryumu’nda gerçekleşti.

Etkinlik, Araştırma Görevlisi Ezginaz Kara’nın katılımcımız Yüksek Mimar Dilan Selamet’i tanıtmasıyla başladı. Ardından Dilan Selamet kısaca kendini tanıttı ve eğitim sürecinin yanı sıra tecrübelerinden bahsetti. Dilan Selamet, 2022 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı alanında "İç Giyim Mağazalarında Kurumsal Kimliğin Mobilya ve Donatı Üzerine Etkisi: Victoria's Secret Mağazalarının Analizi" başlıklı tezini tamamlamıştır.

Dilan Selamet söyleşide ilk olarak kurumsal kimlik tanımı ve oluşumu hakkında bilgi aktarımında bulundu. Sonrasında söyleşi genelinde; kurumsal kimlik ögeleri nelerdir, iç mimar olarak hangi ögeler üzerinde durmalıyız, müşterilerimize bu ögeler hakkında nasıl bir çözümleme yapmalıyız konularından bahsedilmiştir. Daha sonra marka imajı hakkında bilgi verilerek marka imajını etkileyen unsurlar ve kurumsal imaj ilişkisinden bahsedildi ve günümüzde perakende sektöründe var olan bir marka üzerinden marka imajı hakkında örnekler verilerek konu başlığı desteklendi. Mağaza tasarımına nereden başlanmalı, cephe, vitrin, giriş bölümü, aydınlatma, malzeme seçimi, iç mekanda kullanılan mobilya ve donatıların tasarımı, sirkülasyon tanımı ve çeşitleri anlatıldı. Son olarak konu,  görsel örnekler ile pekiştirildi ve söyleşi sonlandırıldı.

Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Söyleşiye, bölüm öğretim elemanlarından, Öğretim Görevlisi Büşra Babacan, Öğretim Görevlisi Selcen Nurcan Keskin Urmak, Öğretim Görevlisi Hale Ataş, Öğretim Görevlisi Esra Büyükemir Karagöz, Öğretim Görevlisi İrem Özpınar ve Öğretim Görevlisi Serenay İnceoğlu’nun yanı sıra İç Mimarlık ve Çevre Tasarım Bölümü öğrencileri katılım sağladı.

Tüm katılımcılara ve konuğumuz Yüksek Mimar Dilan Selamet’e teşekkürlerimizi sunuyoruz.