İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Dijital Tanıtım Video Çekimleri Tamamlandı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 2021-22 eğitim-öğretim dönemi için hazırlanan tanıtım video çekimleri bölüm başkanı, çekim sorumlusu öğretim elemanları ve gönüllü öğrencilerin katılımı ile tamamlanmıştır.
İç mekân tasarımı ve çevresel alan tasarımı konularında, toplumsal yaşamı da göz önünde bulundurularak, planlayabilen, maliyet hesaplarını, iş planını çıkartabilen ve şantiyesini yönetebilen donanımlı mezunlar yetiştirmeyi amaçlayan İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, bu amaçlarını öğrenciler aracılığıyla nerede, nasıl ve ne şekilde gerçekleştirdiklerine dair herkesi bilgilendiren video içerikleri hazırladı.

Bu amaçla, gönüllü öğrencilerden oluşan bir grup öğrenci ile Gelişim Tower’da yer alan tasarım stüdyosunun farklı mekânlarında çekimler gerçekleştirilmiştir. Çekimlerde çekim sorumlusu olarak Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Arş. Gör. Okan Kırbacı ile Arş. Gör. Eda Çekemci yer almıştır. Çekimler İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Funda Ürük’ün bölüm hakkındaki bilgilendirmeleri ile başlamış, çekimlerde gönüllü olarak yer almak isteyen öğrencilerimiz Koray Alp Kaleli, Mahmut Mert Çelik, Oğuzhan Alp, Saleha Hallaç ve Mine Öztürk’ün bölümde edindikleri bilgi ve tecrübeler ile duygu ve düşüncelerini aktarmaları ile devam etmiştir.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Funda Ürük, video çekiminin yapıldığı gün ile ilgili duygu ve düşüncelerini şu şekilde paylaştı:

“13 ay süren pandemi sonrasında Tasarım atölyemizde tekrardan öğrencilerimiz ile bir araya gelmek çok güzel ve duygu doluydu. Ekran üzerinden bile onların gelişimini görebilmek, ve bu kısa vakitte bile olsa mezuniyet sonrasındaki  kariyer yolları hakkında planlar yapmak eski günlerimizi hatırlattı. Tüm mezun olacak öğrencilerimize kariyer yollarında başarılar diliyorum, yeni dönemde ise öğrencilerimizi de beraber çalışabileceğimiz güzel bir dönem diliyorum.“

Uzun bir pandemi döneminin ardından ilk defa bölüm öğretim elemanları ve öğrencileri ile bir araya gelen öğrencilerimiz ise çekim günü ile ilgili şunları söyledi:

Mahmut Mert Çelik (İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Mezunu):

“Uzun bir aradan sonra tekrar okulumuzu ve birkaç arkadaşımızı görmek beni heyecanlandırmıştı. Çekimi yaptığımız  tasarım stüdyosu dört yılın sonunda neredeyse en çok vaktimi geçirdiğim sınıftı. Bunun da hem hüznü hem mutluluğu oldu.
[…]Çekim süreci boyunca göremediğimiz arkadaş ve hocalarımızla da sohbet etme şansı bulduk. O an dört yılın nasıl geçiverdiği geldi aklıma. Dört sene önce okuldan içeri bembeyaz bir sayfa olarak girerken bugün baktığımda gerek hocalarım gerek arkadaşlarım o sayfaları öyle güzel doldurmuşlar ki hepsi birer büyük tecrübe olmuş benim için. Tekrar onlarla bir araya gelip eski günlerden bahsetmek onları görmek bana çok iyi geldi açıkçası. Bu nedenle çekimlerde yer alıp hem arkadaşlarımızı hem de hocalarımızı görmemizi sağlayan tüm ekibe ve hocalarıma teşekkür ediyorum.”

Saleha Hallaç (İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi):

“Uzun bir aradan sonra okulda olmak beni çok mutlu ama aynı zamanda okulu boş görmek beni üzdü. Ders işlediğimiz kata gelince ders işleyecekmişiz hissi oluştu ve o an bu imkana sahip olamadığım için üzüldüm. Çekim sırasında çok eğlendim, herkesi bu kadar heyecanlı ve mutlu görmek koronadan önceki zamanları hatırlattı bana. Çekimi güzel bir şekilde bitirip Funda Hocamla ve arkadaşlarımla bolca fotoğraf çekebilme şansımız oldu. Özetlemek gerekirse harika bir gün geçirdim.”

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü olarak bizler de öğrencilerimize ve çekim ekibine teşekkür ederiz.