İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 2019 Mezunumuz İç Mimar Kübra Piraye Ulusoy Yazar Olarak Yapı Trend Dergisi Ekibine Katıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 2019 yılı mezunumuz İç Mimar Kübra Piraye Ulusoy; inşaat, konut ve dekorasyon dergisi olan Yapı Trend Dergisi’nin ekibine katıldı.
Mezunlarımızın başarı haberlerini almaya devam ediyoruz! İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 2019 yılı mezunumuz İç Mimar Kübra Piraye Ulusoy, Yapı Trend Dergisi ekibine katıldı. Bundan sonra dergide mezunumuz Kübra Piraye Ulusoy’un da iç mimarlık ve tasarıma dair yazıları yayınlanacak.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 Pandemisi nedeniyle henüz basım süreci tamamlanmayan derginin kısa zaman içerisinde yeni sayısını yayınlaması planlanıyor. Mezunumuz ayrıca iç mimari, proje, stil ve mekân üzerine içerikler üreten “+ İç Mimarlık  ve Tasarım Dergisi”ne de bir röportaj verdi. Bu röportaj için davet edilme sürecinin nasıl olduğunu, kendisine nasıl ulaştıklarını ve seçilme nedenlerini sorduğumuzda ise şunları söyledi:

“Mezun olduktan sonra Instagram’da “icmimar.kubrapiraye” adlı bir hesap açtım. Bu sayfada bazen beğendiğim tasarımları bazen de kendi tasarım ve çizimlerimi paylaşmaktayım. Takipçi sayısı arttıkça sektörde kendime yer edinmeye başladığımı hissettim. “+ İç Mimarlık ve Tasarım Dergisi”nde bir röportajım yayınlandı. Bir gün Instagram mesaj kutuma derginin yeni sayısında röportajıma yer vermek istediklerine dair bir mesaj düştü. Benim onaylamam üzerine soruları gönderdiler. Sorular genel olarak Türkiye’de iç mimarinin mevcut durumu ve önümüzdeki yıllarda nasıl şekilleneceği üzerineydi. Ayrıca yeni mezun bir iç mimarın eğitim hayatında izlediği yolların sahada nasıl bir fark koyduğundan da bahsettik. Soruları cevaplayıp onlara mail olarak ilettim ve dergide cevaplarımla yer edindim.”

“İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde Geçirdiğim Fakülte Yıllarım, Hayatımın Dönüm Noktası Oldu Diyebilirim”

Mezunumuz Kübra Piraye Ulusoy son olarak profesyonel hayatta çalışan bir iç mimar ve tasarımcı olarak İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’ndeki öğrenim hayatı ile ilgili deneyimlerini ve düşüncelerini paylaştı:

“İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde geçirdiğim fakülte yıllarım, hayatımın dönüm noktası oldu diyebilirim. Bu süreçte mesleki eğitimin yanı sıra hayata dair de bir şeyler öğreten, bizlere sürekli destek olmaya çalışan ve bizleri sadece iç mimar olarak değil de özgüvenli, ayakları yere sağlam basan bireyler olarak fakülteden uğurlayan değerli hocalarımıza teşekkürü bir borç bilirim.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı okumak yorucudur, streslidir, kimi zaman ağlatır kimi zaman güldürür. Bir anda yakın arkadaşlarınız mimari kitaplar ve çizim programları oluverir. Derslere sıkı çalışmanız, gecenizi gündüzünüze katmanız olmazsa olmazlardandır. Ancak siz tüm bunları yaparken okulunuzun da sizlerin gelişimi için çabalaması büyük bir şanstır. Ben fakülteliyken bölümüm bizlere uluslararası akreditasyon imkanı sundu. Kalite güvence denetimleri sonucunda bahar 2018 itibariyle İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin toplam 63 programı AQAS, AHPGS, PEARSON, ABET gibi kuruluşların görevlendirdiği uluslararası uzman heyetleri tarafından ayrıntılı bir şekilde incelendi ve akredite edilmeye uygun bulundu. Sanırım ismini en çok hak eden üniversite, İstanbul Gelişim Üniversitesi’dir.”

Mezunumuzu tebrik eder, meslek hayatında başarılar dileriz.

Mezunumuzun röportajının yayınlandığı + İç Mimarlık ve Tasarım Dergisi’ne ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Yapı Trend Dergisi’nin önceki sayılarına ulaşmak için ise buraya tıklayabilirsiniz.