İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı & İç Mimarlık Bölümleri Sosyal Sorumluluk Projesi Online Sergisi Açıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı & İç Mimarlık Bölümleri Sosyal Sorumluluk Projesi: “Yaşam Alanlarımızda Hep Birlikte: Çevremize Kedi & Köpek Evleri Tasarlayalım!” Online Sergisi Artsteps platformu üzerinden izleyiciyle buluştu.

“Yaşam Alanlarımızda Hep Birlikte: Çevremize Kedi & Köpek Evleri Tasarlayalım!” başlıklı sosyal sorumluluk projesi ile yalnızca insanların değil hayvanların da barınma ihtiyacına dikkat çekmek konusunda kolektif bir bilinç oluşturmak amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı & İç Mimarlık Bölümleri öğrencilerinin yer aldığı ve proje yürütücülüğünü, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Funda ÜRÜK, İç Mimarlık Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Yaprak ÖZEL, Arş. Gör. Gökçe UZGÖREN, Arş. Gör. Tuğçe ÖZTÜRK, Arş. Gör. Merve KARADABAN ve Arş. Gör. Eliz MUTLU yapmıştır.

sergiiii

Proje sürecine, Yaşam alanlarımızın çevresinde bulunan dış etkenlerden zarar gören mama kaplarının veya mama kabı işlevince kullanılan materyallerin yerine çevre şartlarına dayanıklı ve işlevsel mama kapları tasarımı ile dostlarımızın yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılamalarını kolaylaştırmak ve yaşam alanlarımızda buna dikkat çekmek konularına dikkat çekerek başlanmıştır. Proje kapsamında çalışma yürüten öğrenciler ise Ayşe Sena ÖZCEYLAN, Buse IŞIK, Eda KARANİS, Naile ULUSOY, Rümeysa Hilal TONBUL’dur. Her hafta Google Meet platformu üzerinden gerçekleştirilen toplantılarda öğrencilerin projeleri üzerine kritikler verilerek süreç yürütülmüştür. Öğrenciler, yaşadıkları çevrede gördükleri kedi ve köpek yuvalarının durumlarını nasıl daha iyi duruma getirebilecekleri fikrinden ilerleyerek, çevre şartlarını, kedi ve köpek ergonomik şartlarını göz önünde bulundurarak tasarımları üzerinde çalışmıştır. Onlara sıcak birer yuva olabilecek aynı zaman bulunduğu bağlamın fiziksel şartlarına uygun, çevreye zarar vermeyecek malzemelerden üretilmesini planladıkları projeler tasarlanmıştır.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Funda ÜRÜK’ün proje hakkında düşüncelerini şu şekilde ifade etti:

“Bahar dönemi içerisinde okul projelerinin yanı sıra, her hafta yaptığımız online toplantılar sonucu çalışmaları geliştirip büyük bir özveri ve sosyal sorumluluk duygusu ile kedi ve köpeklerin barınma ihtiyacına çözüm üreten sevgili öğrencilerimizi duyarlı olmalarından dolayı kutlarım.”

sergii

Projeye katılan tüm öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Online sergiye buradan ulaşabilirsiniz: