İç Mimarlık ve Çevre Tasarım Bölümü’nden 2209-A Tübitak Projesi kapsamında bir başarı daha!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencisi Ecenur Kut tarafından yürütülen önemli bir araştırma projesi kapsamında, “Çok Katlı Yapılarda Asansör Kullanımına İlişkin Enerji, Güç ve Bakım-Onarım Sarfiyatlarının Azaltılması ve Katlar Arası Erişimin Hızlandırılmasına Yönelik Deneysel Bir Çalışma” danışmanlığını, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İngilizce) Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Erol’un üstlendiği proje 2209-A Tübitak Projesi kapsamında kabul edildi.

Bu projenin amacı, asansörlerin ağırlık sensörleri ve kızılötesi sensörlerle donatılması ve sensörlerin yazılımlarına entegre edilmesiyle katlarda gereksiz yere durmasının engellemesini sağlamak üzere geliştirilmiştir.

Projede elde edilecek sonuçlarla, ağırlık sensörleri ve kızılötesi sensörler sayesinde asansörlerin katlarda gereksiz yere durması engellenecek, bu da asansörlerin işletme verimliliğini artıracaktır. Bununla birlikte gereksiz duruşların önlenmesiyle asansörlerin enerji tüketimi azalacak ve enerji verimliliği artırılacak, kızılötesi sensörlerle donatılmış asansörler, katlarda insanların mahsur kalmamasını sağlayarak daha güvenli bir yolculuk deneyimi sunacaktır. Bu önemli araştırma projesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin akademik çevredeki etkin rolünü bir kez daha ortaya koymaktadır.

Bölümümüzün sevgili öğrencisini ve kıymetli hocamızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.