Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

İç Mimarlık öğrencileri ile Büyükada gezisi gerçekleştirildi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Amil Faruk Gezen’in yürütücülüğünü yaptığı “IMI451 Koruma ve Restorasyon” dersi kapsamında teknik gezi gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü “IMI451 Koruma ve Restorasyon” dersi kapsamında, dersi alan üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerine Büyükada’da bulunan tarihi yapıları görme, inceleme fırsatı tanımayı hedefleyen “Büyükada Teknik Gezisi”, 28 Mayıs Salı günü gerçekleştirildi. İç Mimarlık Bölüm öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Amil Faruk Gezen’in üstlendiği teknik geziye, Arş. Gör. Başak Lale, Arş. Gör. Eliz Mutlu Tekay ve yirmi altı (26) bölüm öğrencisi katıldı.

Kültürel Miras Değerlerini İnceleme Fırsatı

Gezi boyunca restorasyon, renovasyon projelerine dair örnekler yerinde deneyimlendi. Öğrenciler, tarih boyunca kullanılan yapım teknikleri ve farklı malzeme uygulamalarını gözlemleme şansı yakaladı. Teknik gezi, Splendid Palace Hotel’in ziyareti ile başladı. Dr. Öğr. Üyesi Amil Faruk Gezen, otelin bozulmayan tarihi dokusu, yapısal elemanlarının yapım teknikleri ve mobilyaları hakkında öğrencilere detaylı bir anlatım yaptı. Splendid Palace’ın ardından sırasıyla Büyükada İlçe Halk Kütüphanesi, Büyükada Edebiyat Müze Kütüphanesi, Büyükada San Pacifico Latin Katolik Kilisesi, Taş Mektep ziyaret edildi. Bazıları yapısal ve bazıları ise işlevsel dönüşümlere uğramış olan mekanlar üzerinde incelemeler gerçekleştirildi. Gezi boyunca Büyükada sokakları yürüyerek keşfedildi, kültürel dokusuna ilişkin olarak tüm tarihi yapılar Gezen’in anlatımları ile incelendi.

“Tarihi nitelikteki birçok yapıyı öğrencilerle birlikte yerinde görüp deneyimlemekten mutluluk duydum”

Dr. Öğr. Üyesi Amil Faruk Gezen, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerinin restorasyon çalışmalarını ve tarihi nitelikteki birçok yapıyı yerinde görüp deneyimlemekten duydukları mutluluk ve heyecanı paylaştığını belirtti. Gezide örnekler üzerinden restorasyon teknikleri ve uygulamalarına, mimari akımlara, tarihi yapılarda kullanılmış olan malzemelere, eleman, bölüm ve eklentilere dair bilgilerin paylaşıldığını aktaran Gezen, Adalar İlçe Halk Kütüphanesi'ne, Büyükada Edebiyat Müzesi'ne, İBB Taş Mektep Kütüphanesi'ne ve  Splendid Palas Oteli Yönetimine teşekkürlerini iletti.