İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri Proje Derslerinin Final Jürileri Gerçekleşti!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümlerinin proje derslerinin final jürileri gerçekleşti.
İç Mimarlık Bölümü’nün; İç Mimarlık Stüdyosu I, İç Mimarlık Stüdyosu III, İç Mimarlık Stüdyosu V, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nün; Tasarım Stüdyosu I, Tasarım Stüdyosu III, Tasarım Stüdyosu V derslerinin final jürileri gerçekleşti.

19-21 Ocak tarihlerinde İstanbul Gelişim Üniversitesi K blok 14. kattaki stüdyolarda gerçekleşen jüriler COVID-19 tedbirleri altında gerçekleştirildi. Çevrim içi ve yüz yüze olarak, öğrencilerin ve jüriye katılacak öğretim elemanlarının sağlık durumları göz önüne bulundurularak, gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde başlayan jüriler, geç saatlere kadar devam etti. Pandemi sebebiyle ile önceki senelerde çevrim içi olarak devam eden tasarım stüdyosu dersleri jürileri, bu senenin başlangıcından itibaren tekrar yüz yüze bir şekilde devam etmeye başladı. Tasarım Stüdyosu I kapsamında "konut tasarımı", Tasarım Stüdyosu III kapsamında "Restoran ve Kafe Tasarımı, Tasarım Stüdyosu V kapsamında ise "Kültür Merkezi Tasarımı" konuları proje konsepti olarak belirlenmiştir.

Öğrencilerimizin birer iç mimar adayı olarak adım adım mesleğe yaklaştığı ve bu süreci uygulamalı olarak deneyimlediği stüdyo finalleri hem derslerin öğretim elemanları hem de öğrenciler için keyif ve heyecanla tamamlandı.

Öğr. Gör. Minel Kurtuluş’un gerçekleştirilen jüriler ile ilgili görüşleri şu şekildedir:

“21 Ocak Cuma günü gerçekleştirmiş olduğumuz Tasarım Stüdyosu I Final jürisinde, öğrencilerimizi göstermiş olduğu yoğun gayret ve üstün başarısından dolayı kutluyorum. Pandemi yüzünden geçtiğimiz senelerde kritikler ve jüri değerlendirmeleri çevrim içi olarak gerçekleşiyordu. Bu senenin başından itibaren ise, derslerimize alışık olduğumuz şekilde yüz yüze olarak işlemeye başladık. Kritiklerimiz ve jüri değerlendirmelerimizin yüz yüze olması, İçmimarlık eğitiminde çok önemli. Çünkü projeye dokunmak ve onu geliştirmek ne yazık ki çevrim içi platformlarda halen biraz zor. Ancak, ne mutlu ki, tekrar öğrencilerimizle buluştuk. Çok keyifli; bazen zor, bazen yorucu bir dönemi geride bıraktık. Tüm ekibin başarılarının devamını dilerim, bizler için çok keyifli ve başarılı bir dönem oldu. Ayrıca öğrencilerimizin yetişmesinde emeği geçen tüm hocalarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”