İç Mimarlık Bölümü Öğrencisi Beyzanur Müslim ile Röportaj Gerçekleştirdik!

İstanbul Gelişim, Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü 2.Sınıf öğrencilerinden Beyzanur Müslim öğrenim süreci ve gelecek planları hakkında keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Merhabalar Beyzanur, öncelikle bize kendinden bahsedebilir misin? İç Mimarlık Bölümü’nü tercih etme sebeplerin nelerdi ve eğitimine devam ettiğin bu süreçte görüşlerinde bir değişim oldu mu?

Merhabalar ben Beyzanur Müslim.  İstanbul Gelişim Üniversitesi, İç Mimarlık Bölümü, 2. Sınıf öğrencisiyim. Küçüklüğümden beri tasarım yapmayı, bir ortama girdiğimde o ortamı hayallerime göre şekillendirmeyi çok severdim. Hayal gücümü gerçek ile buluşturmak için İç Mimarlık Bölümü’nü tercih ettim. Hayallerimin peşinden gittiğim bu süreçte, bölüm ile ilgili görüşlerim olumlu anlamda arttı. Yaptığım tasarımların hayal gücümü yansıtarak bir amaca nasıl hizmet ettiğini, tasarımı var eden farklı bakış açılarının olduğunu, dikkatimi çekmeyen, bilmediğim açıları nasıl görmem gerektiğini öğrendim.

Şu an aynı zamanda çift ana dal programına dâhilsin bu süreçte zorluk yaşıyor musun? Bize kısaca bu süreci anlatabilir misin? Sence ÇAP yaptığın iki alan birbirini nasıl destekliyor?

Okulumuzun bize imkân sağladığı birçok alandan biri olan ücretsiz ÇAP imkânından yararlanıyorum.  Grafik Tasarımı Programı’nda ÇAP yapıyorum. Takdir edersiniz ki İç Mimarlık başlı başına zor bir bölüm, üstüne bir de Grafik Tasarımı Programı eklenince fazlasıyla zorlanıyorum. Fakat şunu söyleyebilirim ki, hocalarım bu konuda fazlasıyla destekçiler ve her zorluğumda yanımdalar.  Grafik Tasarım Programı adından da anlaşıldığı gibi tasarım sürecime katkıda bulunuyor ve aynı zamanda iç mimarlıkta kullandığım uygulamaları derinlemesine anlayıp, uygulamayı daha iyi öğrenmeme yardımcı oluyor.

Kendi çalışmalarınız sırasında, tasarımlarından ilham aldığın bir iç mimar/mimar var mı? Bize kısaca sebeplerini anlatabilir misin?

Proje tasarım sürecinde, fikirlerimi başka boyutlarda değerlendiren hocalarımı her seferinde hayranlıkla dinliyorum ve aslında onlar benim başlıca ilham kaynağım. Ünlü mimarlardan birini söylemem gerekirse, tasarımlarını hayranlıkla izlediğim Mimar Emre Arolat diyebilirim.

Lisans hayatından sonra kariyer planını hangi yönde çizmeyi düşünüyorsun, hedeflerin neler?

Eğitim hayatımı bitirdikten sonra kendimi geliştirebileceğim bir ofiste işe başlayıp tasarımlarımın gerçeğe dönüşmesini görmek istiyorum.