İç Mimarlık Bölümü Öğrencileri ve Öğr. Gör. Minel Kurtuluş Tasarım Atölyesi'ne Katıldı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü Öğrencileri ve Öğr. Gör. Minel Kurtuluş Tasarım Atölyesi’ne katıldı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü öğrencileri, 5 Haziran 2022’de tasarım atölyesinde gerçekleşen bir etkinliğe katıldı. Bakırköy Zuhuratbaba Mahallesi’nde bulunan bir atölyede gerçekleşen Tasarım Atölyesi, Öğr. Gör. Minel Kurtuluş ve İç Mimarlık Bölümü öğrencileri; Enes Can Günaydın, Onur Orhan, Fırat bitici, Ahmet Can sağlam, Ali Rıza, Muhammet Yusuf Canyeter ve Umut Özmen’in katılımı ve Burhan Can Sönmez’in mentorluğunda gerçekleşti.

Geçekleşen atölyede Burhan Can Sönmez, katılımcılara tasarımlarının ürüne dönüşme aşamalarından ve tasarım aşamalarında gerçekleşen tüm süreçten detaylıca bahsetti. Tasarımlarında geleneksel malzeme kullanımına sıklıkla yer verdiğine dikkat çekti. Ayrıca Burhan Can Sönmez, geleneksel malzemenin çağdaş formlara uyarlama süreçlerini etkinlik süresince katılımcılarla paylaştı.

Tasarım Atölyesinin düzenlenmesine katkı sağlayan İç Mimarlık Bölümü Birinci Sınıf Öğrencisi Umut Özmen’nin atölye ile ilgili görüşleri şu şekilde:

“Burhan Can Sönmez’in mentorluğunda gerçekleşen tasarım atölyesinde amaç, atık endüstriyel parçalardan sürdürülebilir sanatsal tasarımlar oluşturmaktı.  Atölyenin hikâyesi, bu amaç ile başladı. Yaptığımız çeşitli iç mimari uygulamalardan, şantiye tecrübeleriyle atık malzemeleri kullandığımız çağdaş formlara dönüştürdük. 16. Yüzyıl’dan günümüze varana dek kullanılan bu tekniği post modern ve fütüristik stillerdeki tasarımlarla güncelledik. Üretimlerimiz arasında kullandığımız malzemeyi özel mekânlar için düşünülmüş aydınlatma, masa, sehpa, konsol ve mekânları bütünleyen her türlü eşya ile birleştirdik.”

İç Mimarlık Bölümü Öğr. Gör. Minel Kurtuluş’un atölye ile ilgili görüşleri şu şekildedir:

“5 Haziran 2022’de sanat ve sanat dallarının mimarlıkta önemini bir kere daha kavradığımız bir etkinlik gerçekleştirdik. Okulumuz ve öğrencilerimizin sanatla iç içe çalışmalar yapması, ürünler elde etmesi bizler için çok kıymetli. Etkinliği düzenleyen öğrencimize, etkinliğe ev sahipliği yapan firmaya, Burhan Can Sönmez’e ve tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunarım.”

Atölyeye katılan Öğr. Gör. Minel Kurtuluş’u ve öğrencilerimizi tebrik eder başarılının devamını dileriz.