İç Mimarlık Bölümü Dijital Tanıtım Video Çekimleri Tamamlandı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İç Mimarlık Bölümü 28 Haziran Pazartesi günü Gelişim Tower İç Mimarlık Bölümü Tasarım Stüdyoları’nda Dijital Tanıtım Video Çekimleri gönüllü olarak katılan öğrencilerimiz ile gerçekleştirilmiştir.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İç Mimarlık Bölümü 28.06.2021 Pazartesi günü Dijital Tanıtım Video Çekimleri gerçekleştirilmiştir. Tanıtım video çekimlerine İç Mimarlık Bölümü Arş. Gör. Eliz Mutlu ve İç Mimarlık Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinden Furkan Gezer, Engin Altun, Zeynep Aydın, Güzide Nur Ercan ve Sidar Akgün katılmıştır.

Yaşam boyu öğrenme sürecinin ilk adımı olarak, lisans eğitiminin başlangıç yılından itibaren edindiği mesleki kültürel ve sosyal bilgileri meslek hayatlarına aktararak verimli, özgün, sürdürülebilir, yeni konsept, mobilya ve tasarımlar üretebilecek iç mimarlar yetiştirmeyi amaçlayan İç Mimarlık Bölümü’nün tanıtıldığı dijital tanıtım videosunda, bölümde öğrenim gören öğrencilerimizin deneyimlerini, duygu ve görüşlerini paylaştığı video çekimleri yapıldı.

Gelişim Tower’da yer alan tasarım stüdyosunda gönüllü öğrencilerimiz ile gerçekleştirilen çekimlerde, çekim sorumlusu olarak Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Arş. Gör. Okan KIRBACI ile Arş. Gör. Eda ÇEKEMCİ yer almıştır. Tanıtım video çekimlerine İç Mimarlık Bölümü Arş. Gör. Eliz MUTLU'nun İç Mimarlık Bölümü’nün hedeflerinden bahsettiği konuşmasının ardından ve İç Mimarlık Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinden Furkan GEZER, Engin ALTUN, Zeynep AYDIN, Güzide Nur ERCAN ve Sidar AKGÜN’ün öğrenimleri sürecindeki anılarından, deneyimlerinden ve bölüm ile ilgili görüşlerinden bahsettiği konuşmalarını gerçekleştirmiştirler.

Dijital Tanıtım Video Çekimleri ile ilgili İç Mimarlık Bölümü Arş. Gör. Eliz MUTLU’nun görüşleri şu şekildedir:

“Uzaktan eğitimin sürdüğü pandemi sürecinde göreve başlamam sebebi ile daha önce öğrencilerimiz ile kampüs ortamında bir araya gelme fırsatı bulamamıştım. Tanıtım çekimleri vesilesi ile bir araya gelmekten oldukça keyif aldım. Umarım önümüzdeki dönem yüz yüze eğitime geçmemizle birlikte daha güzel ve sağlıklı günlerde bir arada oluruz, mezun olan öğrencilerimize kariyerlerinde başarılar dilerim, yeni dönemlerine başlayacak öğrencilerimiz için ise çok daha başarılı bir dönem olmasını diliyorum.”

Çekime katılan öğrencilerimizin görüşleri ise şu şekildedir:

Furkan GEZER (İç Mimarlık 4.sınıf öğrencisi),
“Pandemi dönemi boyunca eğitimimizi evde devam ettirdikten sonra çekim için bile okula adım atmak heyecan vericiydi. Çekimler ilk deneyimim olduğu için biraz zorlasa da belli bir süre sonra birbirimize hızlı uyum sağladık ve başarılı bir şekilde çekimleri gerçekleştirdik. Az zamanımız olmasına rağmen çekimler oldukça eğlenceliydi. Hocalarımızla bu şekilde tekrardan görüşmek beni oldukça mutlu etti. İleride hatırladıkça özlem duyacağım bu günü yaşamak, deneyimlemek güzel bir duyguydu.”

Engin ALTUN (İç Mimarlık 4.sınıf öğrencisi),
“Tanıtım filmine arkadaşlarımın ısrarı üzerine katıldım fakat çekim esnasında geçirdiğimiz sürede çok eğlenceli anlar yaşadık bu yüzden de hiç pişman olmadım. Çekimden önce hazırlanırken biraz gerginlik olsa da okulumuzun çekim ekibinin bu konudaki samimi yardımları, üstümüzdeki gerginliği atmamızı sağladı. Dört yıllık eğitimini böyle bir anıyla sonlandırmak benim için mutluluk verici, destek olan öğretmenlerime teşekkürlerimi sunuyorum.”

Zeynep AYDIN (İç Mimarlık 4.sınıf öğrencisi),
“Tanıtım film çekimlerini duyduğumda, katılıp insanların neden bu okulu tercih ettiğimi bilmelerini istedim. Ayrıca okul ile verdiğimiz arayı kapatmak, arkadaşlarımla birlikte güzel bir anıya sahip olmak istemem katılmamı sağlayan diğer nedenler oldu. Çekim sırasında oldukça heyecanlandım ama Çekim ekibin ilgisi, heyecanımızı hafifletmek için verdikleri emek beni rahatlattı. İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin öğrencilerine kattıklarını muhtemel öğrencilere bildirdiğim için mutluyum.“

Güzide Nur ERCAN (İç Mimarlık 4.sınıf öğrencisi),
“Tanıtım filmi çekimleri öncesinde ne kadar heyecanlandığımızı fark etmemiştik. Fakat çekim ekibi içeri girdiğinde ekipmanları görünce heyecanımızı bastıramadık ve çok panikledik. Söyleyeceklerimizi bile unuttuk ama ortamın sıcaklığı bizi yatıştırdı. İlerde Gelişim Üniversitesi ile alakalı gülerek anlatacağımız bir anımız daha oldu.”

Katılan tüm öğrencilerimize ve çekim ekibine teşekkür ediyoruz.