Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


  İç Mimarlık Bölümü Arş. Gör. Başak Lale’nin Çalışmaları 15 Nisan Dünya Sanat Günü Uluslararası Online Karma Sergisi’nde Yer Aldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü Arş. Gör. Başak Lale’nin “Seri Üretim” ve “Kesişme” adlı iki fotoğraf çalışması 15 Nisan Dünya Sanat Günü Uluslararası Online Karma Sergisi kapsamında sergilendi.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü Arş. Gör. Başak Lâle “Seri Üretim ve Kesişme” isimli iki fotoğrafı ile 215 Nisan Dünya Sanat Günü Uluslararası Online Karma Sergisi’ne katılım hakkı kazandı. Arş. Gör. Başak Lale, sergilenen ki fotoğrafında da İstanbul Fatih bölgesinde saha çalışmaları sırasında çektiği hem mimariye hem de hayata dair fotoğrafları, farklı akslarda aynalama tekniği ile revize ederek, mekân algısını yeniden yaratıyor. İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi kapsamında gerçekleştirilen sergi detayları ise şu şekildeydi:

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarımı Bölümü’nün açık çağrısı ile düzenlenen sergi, dünyanın pek çok yerinden sanatçıyı bir araya getirdi. Dünya Sanat Günü Uluslararası Resim Sergisi adı altında gerçekleşen sergiye Yeni Zelanda, Mısır, Makedonya, Almanya, Küba, Peru, Bulgaristan, Hindistan, Arjantin, Türkiye olmak üzere 9 Ülkeden 104 Sanatçı katıldı. Farklı kültürlerden sanatsal üretimler yapan sanatçıları çevrimiçi mekânda bir araya getiren sergide çeşitli üslup ve tekniklerle yapılmış 150 eser sergileniyor. 

 

“Hem mekânın hem de o mekâna ait yaşantının sınırlarını yeniden yapılandırmak…”


Arş. Gör. Başak Lâle, sergi katılımı hakkındaki yorumlarını şu şekilde aktardı: 

“Öncelikle, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi kapsamında düzenlenen, 15 Nisan Dünya Sanat Günü Uluslararası Online Karma Sergisi’nde yer almak, benim için çok heyecan verici. Birçok ülkeden eşsiz çalışmaların yer aldığı bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim. “Seri Üretim” ve “Kesişme” adlı iki fotoğraf saha çalışması sırasında Fatih’te karşılaştığım, aslında çok da sıradanlaşmış tipik iki mekân görüntüsünün revize edilmiş hali. Her ikisinde de aynılığın içinde insana ve kullanıma dair izleri okuyabiliyoruz. Bu fotoğrafları aynalayarak, hem mekânları hem de o mekâna ait yaşantıları yeniden yapılandırmayı hedefledim.”

İç Mimarlık Bölümü Arş. Gör. Başak Lale’ye teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz…



Haberler

Tüm Haberler