İç Mimarlık & İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri Yaz Dönemi Proje Jürileri Gerçekleşti!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık & İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri Yaz Dönemi proje ara jürileri 1-5 Ağustos Ara Sınav Haftası’nda Kule 14. Kattaki Tasarım Stüdyosu’nda gerçekleşti.
Yaz döneminde açılan Tasarım Stüdyosu V dersinin yürütücülüğünü Öğr Gör. İbrahim Erol ve Tasarım Stüdyosu IV’in yürütücülüğünü ise Öğr. Gör. Aslı Kırbaş üstlendi. 4 ve 5 Ağustos 2022 tarihlerinde İstanbul Gelişim Üniversitesi K Blok (Gelişim Tower) 14. katta bulunan tasarım stüdyosunda gerçekleşen jürilerde, öğrenciler farklı konseptlerdeki proje çalışmalarının sunumunu gerçekleştirdi. Tasarım Stüdyosu V ve Tasarım Stüdyosu IV ara jürilerine konuk jüri üyesi olan Arş. Gör. Başak Lale tamamlanan sunuşlar hakkındaki düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:

“Ortasına geldiğimiz 2021-2022 yaz dönemi stüdyo derslerinin ara jürileri gerçekleştirildi. Güz ve bahar döneminin neredeyse yarı süresine sahip yaz döneminde, ara sınav seviyesine gelen öğrencilerin jüriye çıkardıkları projeler, hem final sunumları hem de öğrencilerin akademik gelecekleri için umut vericiydi. Bitirme projesi sunuşlarında, öğrenciler kendilerine verilen, Caddebostan’da konumlanan, iki farklı kütleyi, belirledikleri işlevlerle tasarlarken; bu iki kütleyi de tasarım fikirleri dâhilinde birbirine bağladıkları çözümlerini jüri üyelerine anlattılar. Tasarım Stüdyosu IV jürisinde ise öğrenciler, bodrum ve iki kattan oluşan Nişantaşı’nda konumlandığı varsayılan yapıyı, yine kendi belirledikleri ticari amaçlı bir işleve göre tasarladılar. Gerçekleştirilen ilk jüri olan Tasarım Stüdyosu V jürisinde, öğrenciler plan, kesit, çizimlerinin yanı sıra, konsept ve malzeme paftalarını benim de içinde bulunduğum ve Öğr. Gör. Minel Kurtuluş, Öğr. Gör. İbrahim Erol ve Öğr. Gör. Esra Büyükemir Karagöz’den oluşan jüriye sundular. Tasarım Stüdyosu IV ara jürisinde de benzer çıktılar sunulurken, stüdyonun yürütücüsü Öğr. Gör. Aslı Kırbaş ile öğrencilerin sunuşlarını dinledik. Her bir projenin detaylı değerlendirilmesi ve gelecek derslerde uygulanması adına kritiklerin verilmesinin ardında jüriler tamamlandı. Katılan öğrencilere bu verimli ortam, Öğr. Gör. Aslı Kırbaş, Öğr. Gör. Minel Kurtuluş, Öğr. Gör. İbrahim Erol ve Öğr. Gör. Esra Büyükemir Karagöz ise değerli davetleri için teşekkürlerimi borç bilirim.”