Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Hüseyin Bölük ile Yaşayan Mutfak Akımı Söyleşisi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün organizasyonuyla Şef ve Yiyecek & İçecek Direktörü Hüseyin Bölük’ün katılımı ile “Yaşayan Mutfak Akımı” başlıklı söyleşi düzenlendi.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün organize ettiği söyleşiye konuk olarak şef Hüseyin Bölük katılım sağladı. Google Meet üzerinden 5 Mart Cuma günü yapılan söyleşide şef Hüseyin Bölük Yaşayan Mutfak Akımını anlattı.

Yaşayan Mutfak uygulamalarını akım kapsamında değerlendiren Hüseyin Bölük, kendi sunusuna başlamadan önce Dünya tarihinde gerçekleşen önemli Gastronomi akımlarına değinerek kısaca bilgiler verdi. Yerli mutfak akımı olarak nitelendirilen Yaşayan Mutfak akımının hikâyesini ise müşterileri yedikleri yemeğin bir parçası haline getirebilmek ve beş duyuya hitap edebilmek şeklinde anlattı.

Yaşayan Mutfak Uygulamaları kapsamında otellerde Her şey dâhil sistemlerinin kalitesinin yeterli olmayışı ve müşteriye verilen duygunun yetersizliğine karşı durduğunu belirtti. Bu noktadan ileriye giderek Yaşayan Mutfak uygulamaları kapsamında müşterilere sunmuş oldukları faaliyetleri dinleyicilere hem sözlü olarak hem de fotoğraf ve videolar ile aktardı.

Bu uygulamalar ise aşağıdaki başlıklar altında gerçekleşmektedir:
  • Şefle Bir Gün
  • Canlı yayında yemek yapma
  • Şeflerin Mücadelesi
  • Bahçemizden
  • Chefs Table
  • Çilek Paketi
  • Meze Festivali
Bu uygulamaların temelinde ise müşteriye o bölgenin yöresel kültürünü aktarabilmek ve müşteriye özel bir deneyim yaşatmak amacı taşımaktadır. Örneğin Şefle bir gün konseptinde müşteriler şef ile birlikte o bölgede köylerden doğal olarak kendi meyve ve sebzelerini toplayarak, Çilek paketinde yine müşteriler tarladan kendi çileklerini toplayarak daha sonra şefler ile birlikte kendi muffinlerini yapmaktadır. Şeflerin mücadelesinde ise yemek yarışmaları yapılmaktadır.  Müşterilerden olumlu dönüşler aldıklarını belirten Hüseyin Şef, buna benzer uygulamalar ile çalıştığı ve danışmanlığını yaptığı işletmelerde bu konsepti yaşatmayı hedeflediklerini belirtti. Patenti Hüseyin Bölük’e ait olan yaşayan mutfak konseptinin tüm ülkede ve dünyada yayılmasını temenni ederek Gastronomi turizmi için önemli bir deneyim alanı olduğunu da ifade edilmiştir.

Hüseyin Bölük’e bölümümüz öğrenci ve akademisyenleri adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.



Haberler

Tüm Haberler