Hayaller ve Renkler Sergisi Ziyaretçilerini Bekliyor!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Tasarımı Bölümü öğretim elemanlarından Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu’nun küratörlüğünde düzenlenen sanatçı ve akademisyen Prof. Dr. Selahattin Ganiz’in eserlerinden oluşan “Hayaller ve Renkler” isimli sergi açıldı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Tasarımı Bölümü öğretim elemanlarından olan Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu’nun küratörlüğünde düzenlenen Prof. Dr. Selahattin Ganiz’in eserlerinden oluşan “Hayaller ve Renkler” isimli sergi 20 Ekim 2022 tarihinde Gelişim Sanat Galerisi'nde sergilenmeye başlandı. “Hayaller ve Renkler” sergisi saat 13:00'da, Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu’nun açılış konuşmasıyla ziyaretçilerine açıldı. Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu sanatçı ve akademisyen Prof. Dr. Selahattin Ganiz’i tanıtarak sergilenen eserler hakkında kısaca bilgiler aktardı. Çavuşoğlu, Selahattin Ganiz gibi değerli bir sanatçının sergisinin İstanbul Gelişim Üniversitesi Sanat Galerisinde yer almasından dolayı büyük mutluluk duyduğunun altını çizerek serginin hazırlanma aşamasından açılışa kadar geçen zaman boyunca emeği geçen herkese teşekkürlerini aktardı. Ardından Prof. Dr. Selahattin Ganiz “eserlerini İstanbul Gelişim Üniversitesi çatısı altında izleyicilerin huzuruna sunmaktan mutluluk duyduğunu” belirtti. Selahattin Ganiz; eserlerinde edebiyattan, müzikten, mitolojiden ve sinemadan beslendiği söyledi. Ayrıca sanatçının herkesin yaptığından farklı bir yönde eserler üretmesinin onun yaratıcılığı ile alakalı olduğunun altını çizerek “alışılagelmişin dışına çıkarak fırçasını farklı bir şekilde kullanmak sanatçının kendi yaratıcılığıdır” sözleriyle görüşlerini aktardı.

hayaller ve renkler

“Sergi 7 Kasım'a Kadar Ziyaretçilerini Bekliyor”

Sanatçı ve akademisyen Prof. Dr. Selahattin Ganiz’in, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp’in, GSF Grafik Tasarımı Bölümünden Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu’nun ve Grafik Tasarım Program Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Günay’ın kurdele kesmesiyle serginin açılışı yapıldı. Açılışın gerçekleştirilmesinin ardından İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp tarafından Prof. Dr. Selahattin Ganiz’e plaket takdim edildi.  Ganiz’in 56 farklı eserinin yer aldığı “Hayaller ve Renkler” isimli sergi, İstanbul Gelişim Üniversitesi Tower Gelişim Sanat Galerisi’nde 7 Kasım Pazartesi gününe kadar ziyaretçilerini bekliyor.

hayaller ve renkler