Güzel Sanatlar Fakültesi’nden “Engelsiz Yaşam Paneli”

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (İGÜ) tarafından düzenlenen “Engelsiz Yaşam Paneli” 29 Mart Çarşamba günü Google Meet üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (İGÜ) tarafından düzenlenen “Engelsiz Yaşam Paneli” Türk Böbrek Vakfı Renal Diyetisyeni Dyt. Gökçen Efe Aydın, Engelsiz Yaşam Derneği’nden Canan Çam Yücel ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Öğr. Gör. Afife Betül Büyük’ün katılımı ile 29 Mart Çarşamba günü, saat 14:00 ile 16:00 arasında Google Meet üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü İletişim ve Tasarımı Bölümü, Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Aslı Kasar’ın yaptığı panelde; genel olarak engelsiz yaşam hakkında bilinçlenme sağlanması üzerinde duruldu.

Panelde ilk olarak Türk Böbrek Vakfı Diyetsyeni Gökçen Efe Aydın bir sunum ile konuya giriş yaptı. Aydın, sunumunda, Türkiye’de böbrek hastalığı oranları, diyaliz ve böbrek nakli, böbrek hastalıklarından korunmak ve beslenmenin böbrek sağlığı üzerine etkileri, deprem ile ilişkili olarak ortaya çıkan böbrek hastalarının ihtiyaçları ile Türk Böbrek Vakfı'nın böbrek hastaları üzerinden yürüttüğü faaliyetler gibi konulardan söz etti.

Engelsiz Erişim”

Sunumun ardından Engelsiz Erişim Derneği Üyesi Canan Çam söz aldı. Çam, konuşmasında, deprem bölgesinde engelli bireylerin karşılaştıkları zorluklar, deprem bölgesindeki engelli bireylerin sağlanan hizmetlere nasıl ulaşabileceği, engelli bireylerde afet bilinci oluşturmanın önemi, deprem bölgesindeki engelli bireylerin doğru bilgi akışına sahip olma yolları gibi birbirinden önemli ve aydınlatıcı noktalara yer verdi.

“Engellilere Yönelik Mekân Tasarımı”

Canan Çam’ın konuşmasının ardından son olarak İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Afife Betül Büyük konulmasını gerçekleştirdi. Büyük, konuşmasında, tasarımda engellilik, kentlerde engelli bireylerin karşılaştıkları sorunlar ve engellilere yönelik mekân tasarımında nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi konuları ele aldı.

Konukların konuşma ve sunumlarının ardından katılımcılardan soru ve görüşler alınarak panel sonlandırıldı.

Katılım tüm gösteren konuşmacılarımıza aktardıkları değerli ve aydınlatıcı bilgiler içi teşekkür ediyoruz!