Güzel Sanatlar Fakültesi Mezunlarını Ağırladı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) olarak mezun öğrencilerimizi ağırladık.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) olarak toplam dört bölümümüzden mezun öğrencilerimizi konuk ettiğimiz “Tasarımda “Gelişim” Diyenler: İGÜ GSF Mezunlarının Kariyer Deneyimleri” isimli bir etkinlik gerçekleştirdik. Etkinlik 6 Aralık Çarşamba günü, J Blok 347 numaralı Oditoryum’da gerçekleştirildi. Etkinliğin moderatörlüğünü ise İletişim ve Tasarımı Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Aslı Kasar üstlendi.

Aslı Kasar’ın konukları tanıtmasının ardından mezunlarımız sırayla sektör deneyimlerini paylaştılar. İlk önce Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mezunumuz ve Yemek Stilisti olan Simay Yılmaz’ın hazırlamış olduğu sunum ile etkinlik başladı. Simay, yaptığı işlerden oluşan sunumunun yanı sıra Erasmus tecrübelerinden de bahsetti. Ardından İletişim ve Tasarımı Bölümü mezunumuz Hande Pala, stajyer olarak başladığı işinde nasıl yükseldiğinden ve yaşadığı zorluklardan bahsetti. Daha sonra söz Grafik Tasarımı Bölümü mezunumuz Ali Ceylan’a geldi. Aslında birbirleri ile benzer işler yaptıklarını belirten Ali Ceylan da iş bulma sürecinden, iş hayatından ve yaptığı işin zorluklarından bahsetti. Son olarak ise Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Mezunumuz Kayra Öcal’a söz geldi. Freelance olarak çalışan mezunumuz bu çalışma şeklinin zorluklarından bahsetmenin yanı sıra yaptığı işlerden ve aldığı çeşitli ödüllerden bahsetti.

Etkinlik boyunca mezunlarımız aslında benzer sektörlerde çalıştıkları için kendi aralarında da etkileşimli bir iletişim içinde birbirlerine sorular yönelttiler. Ayrıca etkinliği dinlemeye gelen öğrencilerimiz de konuya ilgi duyarak başka bölümlerde okusalar bile mezunlarımıza çeşitli sorular yönelttiler. Bu açıdan etkinliğin öğrencilerimiz için son derece faydalı olduğu da söylenebilir. Soru cevap kısmının ardından Dr. Öğr. Üyesi Aslı Kasar tek tek mezunlarımıza plaketlerini takdim etti. Fotoğraf çekiminin ardından etkinlik son buldu.

Etkinliğimize katılan tüm mezun öğrencilerimize teşekkür eder, çalışma hayatlarında başarılar dileriz!