Güzel Sanatlar Fakültesi Çocuklar İçin Koştu!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) ve Make-a-wish işbirliğinde düzenlenen “Bir Dilek Tut ile Çocukların Hayallerini Gerçekleştiriyoruz” sosyal sorumluluk projesinin ikinci etabında 6 Kasım N Kolay İstanbul Maratonu’nda çocuklar için koşuldu.
Hayati tehlikesi olan hastalıklarla mücadele eden çocukların dileklerini gerçekleştirme ve bu sayede umut, dayanma gücü ve sevinç duygularını güçlendirme hedefiyle yola çıkan sosyal sorumluluk projesinin ikinci etabı olan maraton etkinliğinde, Make-a-wish ekibiyle birlikte İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri koştu. Bu yıl kırk dördüncüsü düzenlenen maraton sırasında çocukların hayallerini gerçekleştirmek için bağış toplandı. Bunun yanı sıra, kıtalararası koşulan tek maraton olan N Kolay İstanbul Maraton’unda tek bir ses olarak İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi & Make-a-wish iş birliğinde farkındalık yaratılmak amaçlandı.

Dilekleri Gerçekleştirmek En Büyük Mutluluk

Yürütücülüğünü Arş. Gör. Ayten Bengisu Cansever’in, Arş. Gör. Eliz Mutlu’nun, Arş. Gör. Tuğçe Öztürk’ün ve Arş. Gör. Mustafa Dallı’nın üstlendiği projenin ikinci etabını oluşturan etkinlik Altunizade’den başlayıp Dolmabahçe’de sona erdi. Arş. Gör. Ayten Bengisu Cansever maraton etkinliği hakkında “adımlarla, paylaşımlarla ve katılımlarla yaratılan farkındalık duygusu ve bu sayede gerçekleştirilecek dilekler en büyük mutluluk” diyerek görüşlerini ifade etti. Make-a-wish ekibinden Aslı Battal Özer ise İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi iş birliğinde düzenlenen proje hakkında “Bugün köprü üzerinde kocaman bir aile vardı. O kadar mutlu olduk, o kadar gurur duyduk ki tarif edilemez. Varlığınızla gücümüze güç kattınız ve iyiliğe bizimle birlikte koştunuz” sözleriyle  mutluluğunu belirtti.

Son Etap E-Kart Tasarım Atölyesi

Projenin son etabında İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) öğrencilerinden oluşan gönüllü bir ekiple “E-Kart Tasarım Atölyesi” düzenlenecek. Yaklaşık olarak yirmi öğrencinin katılacağı “E-Kart Tasarım Atölyesi” 3-11 Aralık 2022 tarihleri arasında İstanbul Gelişim Üniversitesi K-Blok (Tower) yerleşkesinde gerçekleştirilecek. Atölye kapsamında tasarlanan e-kartlar Make-a-wish ekibiyle paylaşılacak ve çocukların dileklerini gerçekleştirmek için internet üzerinden satışa çıkarılacak.