Güzel Sanatlar Fakültesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı, Dekan Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp’in başkanlığında Güzel Sanatlar Fakültesi akademik ve idari personelinin katılımlarıyla gerçekleşti.
Yeni döneme ilişkin bilgilendirme ve hatırlatmaların yapıldığı toplantıda, bölümlerin güncel öğrenci sayıları, fakülte kadrosuna katılan yeni akademik personelin tanıtımı, bölümlere yatay geçiş/dikey geçiş ile gelen öğrenci sayıları, misafir öğrenciler, öğretim elemanlarının bilimsel yayın sayıları, sosyal sorumluluk projeleri, bölümlerin gerçekleştirdiği workshop ve söyleşiler, öğretim elemanları tarafından yapılan sergiler, öğrenci sergileri, öğretim elemanları ve öğrencilerin kazandıkları ödüller, Güzel Sanatlar Fakültesi Aylık Bülteni, öğrenci el kitabı ve öğrenci oryantasyon el kitabı, Güzel Sanatlar Fakültesi web sitesi, fakülteye ait sosyal medya hesapları, ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi gibi konu başlıklarından bahsedildi.

Güzel Sanatlar Fakültesi’ni ve Öğrencilerini Neler Bekliyor?

Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp, akademik kurul toplantısında Güzel Sanatlar Fakültesi’ni ve öğrencilerini nelerin beklediğinden ve ileriye dönük neler yapabileceğinden söz etti. Eko-müfredat kapsamında açılan yeni dersler, bölümlerin gerçekleştirmeye başladıkları sosyal sorumluluk projeleri, yapılacak etkinlikler, söyleşiler, sergiler ve yeni oluşturulan Sanat Galerisi Ekibinden bahseden Aydınalp, son olarak da düzenlenmesi planlanan kongre ve konu başlıklarının ve açılması planlanan İç Mimarlık İngilizce Bölümü’nün üzerinde durdu.

HB 1

Öğrenci Odaklı Bir Yaklaşım

Dekan Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp’in ardından Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan pandemi sürecinde ve bu süreçten sonra adaptasyonun sağlanmasında emeği geçen tüm Araştırma Görevlilerine teşekkür ederek konuşmasına başladı. Murat Doğan, yüz yüze eğitime geçilmesiyle beraber dikkat edilmesi gereken durumlar ve yaşanabilecek problemlere ilişkin hatırlatmalar yaptı. Doğan, Gelişim Üniversitesi’nin öğrenci odaklı bir üniversite olduğunu hatırlatarak öğrenci memnuniyetine dikkat edilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Bölüm Stratejileri Paylaşıldı

Aydınalp ve Doğan’ın konuşmalarının ardından tüm bölümlerin belirlenen bölüm hedef ve stratejilerinin aktarılması için bölüm başkanları tek tek sahneye çağırıldı. Konuşma yapmak üzere sahneye çıkan Grafik Tasarımı Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Metin Kuş, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslı Albayrak, İletişim ve Tasarımı Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Aslı Kasar, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (Türkçe ve İngilizce) Bölümlerinin Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Parvin Heidari bölümleri hakkında önemli noktalara dikkat çekti.

Toplantı, güz dönemi ile ilgili dilek ve temennilerini sunmasının ardından son buldu.