İGÜ GSF İletişim Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Melis Boyacı'dan akademik yayın

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Dergisi'nin Ekim 2019 sayısında İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İletişim Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Melis Boyacı'nın ''Bellek Tapınaklarından Kitle İletişim Araçları Olarak Müzeye Dönüşümün İzinde Müzeye Bakış'' adlı makalesi yayımlandı.
Teknoloji, her alana nüfuz ettiği gibi post modern toplumun içinde müzeleri de yapısal dönüşüme uğratmıştır. Kültür endüstrisinin malzemesi haline gelmesi ile mimarisinden sergileme stratejilerine kadar her şey değişmiş ve yeniden tanımlanmıştır. Bu noktada, çalışma, müzelerin günümüzdeki yerini sorgulanmakta ve değişen kimliği üzerinden geliştirilen yeni stratejilere değinilmektedir.