GSF Dekanı Prof. Dr. Güzin Aydınalp ve Arş. Gör Bengisu Cansever Heritage İstanbul Kültür Yolu Festivali Açılış Resepsiyonuna Katıldı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp ve İletişim ve Tasarımı Bölümü Araştırma Görevlisi Ayten Bengisu Cansever 2 Haziran 2022 tarihinde gerçekleşen Heritage İstanbul Kültür Yolu Festivali’nin “Hafıza Mekanları, Müzeler: Mimari ve Sergileme” konulu sergisinin açılış resepsiyonuna katıldı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp ve İletişim ve Tasarımı Bölümü Araştırma Görevlisi Ayten Bengisu Cansever 2 Haziran 2022 tarihinde gerçekleşen Heritage İstanbul Kültür Yolu Festivali’nin “Hafıza Mekânları, Müzeler: Mimari ve Sergileme” konulu sergisinin açılış resepsiyonuna katıldı.

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında gerçekleşen “Hafıza Mekanları, Müzeler: Mimari ve Sergileme” konulu sergi ve konferansın açılış resepsiyonunda T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Sn. Ahmet Misbah Demircan da yer aldı. Açılış resepsiyonunda konuşma yapan Sn. Demircan:

İçinde bulunduğumuz bölge öyle sıradan bir bölge değil. İstanbul’da hava yolu yokken, kara yolu yokken, demir yolu yokken bir yol vardı: deniz yolu. O da neresiydi? Tophane Limanı’ydı. Bütün batılı seyyahların hikayelerinde İstanbul silueti Sarayburnu’ndan gelirken buraya yanaşan gemi hayalidir. İstanbul’un giriş noktası burasıdır. Zaten Boğaz olmadan, martı olmadan, deniz kokusu olmadan da İstanbul mu olurmuş? Olmaz. İşte burada aslında yapılan iş tarihi yeniden canlandırmaktan ibaret” dedi.

Sn. Ahmet Misbah Demircan açılış resepsiyonu boyunca kültür meraklıları ve gençlerle karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Ayrıca Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Handan İnci de açılış resepsiyonunda konuşma gerçekleştirdi.

Heritage İstanbul Kültür Yolu Festivali 2022 “Hafıza Mekânları, Müzeler: Mimari ve Sergileme” başlığı altında 28 Mayıs – 12 Haziran Tarihleri arasında konferans programı ve sergisinde 23 mimar ve tasarımcıyı kültür tutkunlarıyla buluşturuyor. Mimari ve sergileme alnında önde gelen isimleri ziyaretçilerle buluşturuyor.

n

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp Heritage İstanbul Kültür Yolu Festivali’nin “Hafıza Mekanları, Müzeler: Mimari ve Sergileme” konulu sergisinin açılış resepsiyonu ile ilgili görüşlerini şu şekilde belirtti:

Müzeler hafıza mekanlarıdır. Dünyanın en önemli müzeleri ile ilgili bilgiler izleyiciye Heritage İstanbul Kültür Yolu Festivali’nin “Hafıza Mekanları, Müzeler: Mimari ve Sergileme” konulu sergisi ile buluşturuldu. Anı yakalayan müzelerin Türkiye’de de daha fazla tanınması ve müze içerisinde sosyal bir yaşam alanı yaratılması en önemli stratejilerden biri olmalıdır. Müze içerisine giren herhangi bir izleyici, sadece eserlerle karşı karşıya kalmamalı; aynı zamanda müzeler atölyeler, etkinlikler, söyleşiler ve sanatsal faaliyetleri bir araya getirerek onu yaşayan bir mekana dönüştürmelidir.

İletişim ve Tasarımı Bölümü Araştırma Görevlisi Ayten Bengisu Cansever ise görüşlerini aşağıdaki şekilde paylaştı:

Heritage İstanbul Kültür Yolu Festivali’nin “Hafıza Mekanları, Müzeler: Mimari ve Sergileme” konulu serginin açılış resepsiyonunda yer almak son derece onur vericiydi. Müzeler hafıza mekanlarıdır ve bu noktada 23 mimarı, 42 müze projesini izleyicilerle buluşturan “Hafıza Mekanları, Müzeler: Mimari ve Sergileme” oldukça önemli bir projedir. Bu noktada ayrıca ünlü mimar ve tasarımcıların geldiği konferanslarla da Heritage İstanbul’un Türkiye'de ve uluslararası arenada dünya müzeciliğinin kalbini İstanbul'da attıracağını söylemek mümkündür."