Grafik Tasarımı Bölümü Yetenek Sınavı Başvuruları Başladı

Grafik Tasarımı bölümü yetenek sınavı başvuruları 29 Temmuz - 30 Eylül tarihleri arasında online olarak gerçekleştirilecektir. Yetenek sınavları hem yüz yüze hem de online olarak yapılacaktır. Adaylar, yüz yüze veya online olmak üzere tercih ettikleri şekilde sınava alınacaktır.

Ön kayıt yaptırmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

Sınav ve kayıt tarihleriyle ilgili akademik takvime şu şekildedir:

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
GRAFİK TASARIMI BÖLÜMÜ

ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI

YÜZ YÜZE SINAV 17 Eylül 2021, Saat 14:00-15:20 (40 + 40 dk iki oturum şeklinde yapılacak ve başarılı olan adaylara%50 + %25 burs sağlanacaktır.
ONLINE SINAV 17 Eylül 2021, Saat 14:30-15:50 (40 + 40 dk iki oturum şeklinde yapılacak ve başarılı olan adaylara%50 + %25 burs sağlanacaktır.

-Grafik Tasarımı Bölümü Özel Yetenek Giriş Sınavı başvuruları 29 Temmuz - 30 Eylül tarihleri arasında online olarak gerçekleştirilecektir.
-Yetenek sınavları yüz yüze veya adayın tercih etmesi halinde online olarak da yapılacaktır. Adaylar, yüz yüze veya online olmak üzere tercih ettikleri şekilde sınava alınacaktır.
-Yüz yüze sınav İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ (E BLOK) ta yapılır. Adayların, sınav günü (17 Eylül 2021) sınav başlama saatinden yarım saat önce sınav giriş belgesi ve geçerli kimlikleriyle E Blokta hazır bulunmaları gerekir
-Yüz yüze sınavlarda kullanılacak malzeme, araç gereç okulumuzca temin edilecektir. Online sınav tercih edilmesi durumunda sınav için gerekli araç-gereç ve malzemenin öğrenci tarafından  temin edilmesi gerekir.
- Online sınav için sınav öncesinde adaylarla iletişime geçilip gerekli hazırlıklar yapılacaktır.
-Online sınav için adayların KVKK metnini onaylaması gerekmektedir.
-Merkezi yerleştirmeyle bir yükseköğrenim programına kesin kayıt hakkı kazanmış olan adaylar da sınava başvurabilirler.
-2020 TYT puanı ile başvuracak adayların 200 ve üzeri TYT puanı almış olmaları, 2021 YKS’nin hiçbir oturumuna girmemiş olmaları ve başvuru süresi içinde “Dönüştürülmüş puanlarının hesaplanması” işlemini yaptırmış olmaları gerekmektedir.

ÖN KAYIT KOŞULLARI
-Lise veya dengi bir okuldan mezun veya mezuniyet aşamasında olduğunu gösterir belge
-2021 TYT Sınavından 150 veya üzeri puan almış olmak veya
-2020 TYT Sınavından 200 veya üzeri puan almış olmak (bu adayların başvurularına dönüştürülmüş TYT belgesi de eklemeleri gerekmektedir)
-Son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf (4x6 cm boyutlarında)
-Engelli adaylar için gerekli rapor
- Önkayıt işlemleri online olarak gerçekleştirilecektir. Yetenek sınavi giriş ücreti 100 tl olup başvuru sistemi üzerinden kredi karti/banka (3d secure) karti ile ödeme yapilacaktir.)

Belgeler dijital kopya veya taranmış olarak sisteme yüklenmelidir.
Ön kayıt yaptırmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

ONLINE SINAVDA GEREKLİ MALZEMELER
-Kurşun kalem (B, 2B)
-Silgi, kalemtraş
-Altlık (duralit 35x50)
-Çizim kağıdı (35x50)
-İnternet bağlantısı
-Masa Lambası
-Kamera ve mikrofon sistemi olan bilgisayar
(Yüz yüze yapılacak sınavlarda malzemeler okulumuz tarafından sağlanacaktır.)

ONLINE SINAV DETAYLARI
-Adaylara, online sınav için mail adresine Perculus linki gönderilecektir.
-Sınav günü ve saatinden yarım saat önce gönderilen linke tıklayarak sınava katılım gerçekleşecektir.
-Adayların sınava katılım için Perculus uygulamasının istediği mikrofon ve kamera izinlerini vermesi gereklidir.
-Online sınav süresince bilgisayar kamerası çizim kâğıdını, adayın kafasını ve ellerini gösterecek şekilde sabitlenmelidir.
-Çizimler yüz yüze sınavda olduğu gibi 35x50 cm boyutunda beyaz kâğıda kurşun kalem kullanılarak arka arkaya iki oturum şeklinde yapılacaktır.
-Süre bitiminde çalışmanın görseli ilgili mail adresine gönderilecektir. Çizimin görselleri fotoğraf ve PDF formatında olabilir.
-Mailin konu kısmına öğrencinin isim, soy isim ve aday numarası yazılmalıdır.
-Online sınav süresinde internet bağlantılarından dolayı meydana gelebilecek iletişim kopukluğu nedeniyle adayların sınavı geçersiz sayılabilir. İnternet problemi yaşayan adaylarımız için yardım ve destek sağlanacaktır.
-Sınavdan önce aday kendisini sesli olarak kameraya T.C. kimlik kartını göstererek tanıtır.
-Sınav süresinin bitmesinden sonra gözetmenlere mailin ulaşması beklenir, son kontroller yapılır, eksiklik yoksa aday, sınavı tamamlamış sayılır ve Perculus uygulamasından sınav sorumlusunun sınav bitmiştir” duyurusuyla ayrılır.
-Online sınava girecek öğrenciler için telefondan katılım kabul edilmeyecektir.

Soru ve merak ettikleriniz için gsf@gelisim.edu.tr adresine mail atabilirsiniz. Bölümümüzün 0 212 422 70 00 - 213 dahili numarasından destek alabilirsiniz.