Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyeleri Haliç Üniversitesi’nin Düzenlediği Çalıştaya Katıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü öğretim üyelerinden Bölüm Başkanı Doç. Dr. Metin Kuş, Prof. Dr. Erol Yıldır ve Dr. Öğr. Üyesi Nuri Sezer, Haliç Üniversitesi tarafından düzenlenen çalıştaya katıldı.
Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü 22 Aralık 2021 Çarşamba günü saat 13:00’de senato odasında ‘‘Grafik Tasarımı Bölümü Dış Paydaşlar Çalıştayı’’nı gerçekleştirildi. Akademi ve sektör temsilcileri bir araya gelerek Türkiye’de Grafik Tasarım eğitiminde lisans düzeyinde ulusal ve uluslararası kriterlerin değerlendirilmesi ve geliştirilmesi ve mevcut eğitim sisteminde kazanımların belirlenmesi amacıyla görüş ve önerilerini paylaştılar.

Çalıştaya katılan akademisyenlerden Kuş, Yıldır ve Sezer, Grafik Tasarımı bölümlerinin geleceği, uygulama yöntemleri ve derslerin içerikleri hakkında görüşlerini dile getirdi. Yaklaşık üç saat süren çalıştayın çıktıları Türkiye’deki Grafik Tasarımı bölümlerinin konumuna ve geleceğine dair önemli bir kaynak oluşturmuştur.

Paydaşlar, akademi ve sektör temsilcilerinin bir araya gelerek Grafik Tasarımı eğitiminin geleceğine dair fikirlerini tartışması ve akademideki eğitim çıktılarının sektörün taleplerini karşılayabilmesi konusunda bilgi ve deneyim alışverişinde bulunulması, Grafik Tasarımı bölümlerinin geçmiş, şimdi ve gelecek konusunda nasıl bir yerde konumlanması gerektiğine dair ışık tutmuştur.
Sektörden katılımcıların karşılaştıkları problemleri dile getirmeleri; sektör ve akademi arasındaki iletişimin kuvvetlenmesi açısından önemli bir noktadadır.

Akademi ve sektörü buluşturması ve teorinin yanında pratiğin işleyişine dair fikirlerin tartışıldığı bir ortam hazırlaması bakımından Haliç Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni temsilen çalıştaya katılan Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı Sayın Doç. Dr. Metin Kuş, Prof. Dr. Erol Yıldır ve Dr. Öğr. Üyesi Nuri Sezer’e teşekkür ederiz.

Hazırlayan: Arş. Gör. Zeynep Abacı