Grafik Tasarımı Bölümü Öğrencisi Zeynep Sevde Ilgaz ile röportaj gerçekleştirildi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü 3. sınıf öğrencisi Zeynep Sevde Ilgaz ile kariyer planları ve okuduğu bölüm hakkında bir röportaj gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü 3. sınıf öğrencisi Zeynep Sevde Ilgaz ile kariyer planları ve okuduğu bölüm hakkında Arş. Gör. Zeynep Abacı tarafından hazırlanan bir röportaj gerçekleştirildi.

Merhaba, öncelikle kendinden biraz bahseder misin?

Merhaba, ben Zeynep Sevde Ilgaz. 2001 yılında İstanbulda doğdum. Müzik dinlemeyi, resim yapmayı ve doğa fotoğrafları çekmeyi seviyorum. Grafik tasarım 3. sınıf öğrencisiyim.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Grafik Tasarımı Bölümü’nü tercih etmendeki temel motivasyon neydi ve bu süreç senin için nasıl işledi?

Lisede çizim yapmayı sevdiğim için grafik tasarımın benim için doğru bir meslek olacağını düşünüyordum. İstanbul Gelişim Üniversitesinin tercih tanıtım günlerine geldim. Buradaki rehber öğretmenlerin yönlendirmesiyle yetenek sınavına katıldım. Sınav sonucunda %75 burslu olarak bölümü kazandım. Grafik tasarım yolculuğum bu şekilde başladı.

Grafik Tasarımı Bölümü öğrencisi olarak mezun olduğunda hangi alanlarda çalışmak ve uzmanlaşmak istiyorsun?

İllüstrasyon, hareketli grafik tasarımları daha çok sevdiğim için medya sektöründe deneyim kazanmak isterim. Reklam şirketleri, yayınevlerinde çalışmak isterim. Reklam sektöründe kendimi geliştirip uzmanlaşmak istiyorum.

Bu yıl 3. sınıf öğrencisi olarak hem sektörel anlamda deneyim hem de mezuniyetine hak kazanmak adına staj sürecini tamamlayacaksın. Staj yeri tercihini yaparken nelere dikkat ettin/ediyorsun?

Staj yeri tercihimde farklı alanlarda tecrübe kazanmayı amaçladım. Bu süreçte kendimi geliştirmek ilk hedefim oldu. İş yerindeki tasarımları yapabilmek için birçok yaratıcı fikrim vardı ancak yeterli program bilgisine sahip değildim. Eve geldiğimde programı öğrenmek için eğitim videoları izledim.

Bu alanı tercih etmek isteyen aday öğrencilere ne gibi önerilerde bulunmak istersin?

Bu bölümü tercih edenler için sosyal, sanatsal alanlara ilgili, yeniliklere her zaman açık, teknolojiyi yakından takip eden ve temel bir çizim becerisine sahip olmaları gerektiğini düşünüyorum. Grafik Tasarım temeli olmayanlar için tasarım programlarını kavramak elbette zaman alacaktır. Bu süreci sabırla ve ilgiyle devam ettirmelerini öneririm. Her zaman devamlılığı bulunan çalışmalarda yer almalı ve kendinize ait tasarımları tercih edin. Özgün olun. Özgün olmaya çalışmak aynı zamanda yaratıcılık yeteneğinizin de gelişmesini sağlayacaktır.

Değerli öğrencimiz Zeynep Sevde Ilgaz’a teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

Hazırlayan: Arş. Gör. Zeynep Abacı