Grafik Tasarımı Bölümü Öğrencileri “Brand Week İstanbul” Etkinliğinde Yer Alacak!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü (GRA) öğrencilerinden Yağmur Kocabaş, Naela Arnaout ve Zeynep Sevde Ilgaz, “Brand Week İstanbul” kapsamında, Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu iş birliği ile düzenlenen “Portfolyo Buluşmaları” etkinliğinde yer almaya hak kazandı.
Bu yıl onuncusu gerçekleşecek olan “Brand Week İstanbul” kapsamında, yaratıcı öğrencileri sektörün önde gelen firmaları ile buluşturmak amacıyla 09-11 Kasım 2022 tarihleri arasında “Portfolyo Buluşmaları” etkinliği düzenleniyor. Etkinliğe, bu yıl İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü öğrencileri de başvurdu. Grafik Tasarımı Bölümü 2. sınıf öğrencilerinden Yağmur Kocabaş, Naela Arnaout ve 4. sınıf öğrencisi Zeynep Sevda Ilgaz’ın, portfolyoları Brand Week komitesi tarafından değerlendirilerek etkinlikte yer almaya hak kazandı.

“Brand Week komitesi tarafından seçildiğim için oldukça gururlu ve mutlu hissediyorum.”

İlk kez portfolyo oluşturduğunu vurgulayan Naela Arnaout, tüm çalışmalarını düzenli ve şık hale getirmek için özenli davrandığının altını çizdi. Henüz ikinci sınıfta olmasından dolayı portfolyosunun onaylanmasını beklemediğini belirten Arnaout, seçilen altmış kişi arasında yer aldığı için mutlu olduğunu söyleyerek tüm öğrencileri etkinlik ve yarışmalara katılmaya davet etti. Kazanma veya kaybetmenin önemsiz olduğunu vurgulayarak asıl önemli olanın öğrenmek ve yeni insanlarla tanışmak olduğunu sözlerine ekledi.

“Bu tür etkinliklerin geleceğimiz ve eğitim hayatımız için bize önemli tecrübeler katacağını düşünüyorum.”

Başvuru sürecinde tasarım ekibi koordinatörü olan Öğr. Gör. İrem Fulya Özkan’a teşekkürlerini ileten Yağmur Kocabaş, ilk deneyimi olan başvuru sürecinin olumlu sonuçlanması konusunda mutluluğunu dile getirdi. Etkinlikte yer alacağı için heyecanlı olduğunu belirten Kocabaş, iş yaşantısı ve eğitim hayatı için bu tür yarışmalara katılmanın önemli bir tecrübe kaynağı olduğunu kaydetti.

“Bu tür etkinlikler yeteneklerimizi profesyonellere gösterme imkânı sunuyor.”

Dördüncü sınıf öğrencisi olduğu için başvuru sürecinin görece daha kolay olduğunun altını çizen Sevda Ilgaz ise başvurusunun olumlu sonuçlanması konusunda mutluluğunu vurguladı. Sektörün önde gelen isimleriyle buluşmak ve söz konusu kişilere portfolyo sunumu yapabilmenin önemli bir fırsat olduğunu belirten Ilgaz, kendini geliştirme ve yeteneklerini profesyonellere gösterme imkânına kavuştuğu için heyecanlı olduğunun altını çizdi.

Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.